Festivalul Medieval: lupte, reconstituiri istorice și legende, în spatele Castelului Huniade din Timișoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
2Comentarii
Festivalul Medieval: lupte, reconstituiri istorice și legende, în spatele Castelului Huniade din Timișoara
© foto: Adrian Panduru/Tion
Festivalul Medieval a început la Timișoara. Diferite tabere își încleștează deja armele în spatele Castelului Huniade, iar alți participanți se pregătesc de luptă ori de a reconstitui legende din vechi timpuri. Puteți vedea scene care vă vor rămâne în amintire în curtea Castelului Huniade din Timișoara. Vă prezentăm programul festivalului.

La Timișoara are loc prima ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade. Războinici din trei țări participă la competiții de luptă cu arme reale, dar și la reconstituirea Bătăliei de la Vadul Nisipurilor. Oamenii au venit de dimineață la festival, în spatele Castelului Huniade (vizavi de Cinema Sutdio), unde războinicii și-au așternut deja tabăra. Acolo au loc antrenamente cu sabia, iar curioșii pot încerca câteva „mișcări”, puteți purta un coif și vă puteți face poze cu el și puteți vedea și asculta povești din vechi timpuri. Sunt multe de făcut în acele locuri, timp de două zile – sâmbătă, 10 august, și duminică, 11 august.

Festivalul cuprinde și un concurs internațional de bucătărie medievală. Inclusiv bucătăriile în care se prepară mâncarea sunt amenajate după tipicul medieval. Bucatele vor fi prezentate și degustate la un banchet.

Mai mult, un spectacol de teatru pirotehnic însoțit de muzică live va reînvia povestea mitologică a fierarului legendar Volundr – una din cele mai vechi povești păstrate în mitologia Europei, cea a fierarului legendar din vremea valkyriilor, se regăsea și pe teritoriul României, fiind transmisă, de-a lungul generațiilor prin viu grai. Vor fi concerte fantasy-folk și mistice care vor anima atmosfera festivalului.

Program:

Sâmbătă

15:00 – Animație Peregrinii

15:30 – Cercul Vânătoresc Sfântul Hubert – Introducere în lumea vânătorii medievale 16:15 – Prezentare Hrafnabroethr

16:45 – Competiția internațională de luptă pe pod (Bridge Fight 5 vs 5)

18:00 – Aromele Evului Mediu: Ospățul lui Ahtum – prezentarea bucatelor în cadrul reconstituirii unui banchet medieval, jurizarea concurenților, muzică medievală cu Peregrinii, dans.

19:00 – Reconstituire istorică: Bătălia de la Vadul Nisipurilor

20:30 – PASTICHE – SUFLETUL CODRULUI Un spectacol inspirat din vechile basme și datini, prezentat de o trupă ce-și croiește drumul artistic prin compoziții muzicale proprii cu aer de legendă și ritmuri energice.

21:15 – IRDORATH LIVE Cultura Europei vechi, păstrată în muzică și incantații, este punctul de plecare al concertului exploziv al trupei IRDORATH, o avalanșă fantasy-folk cu accente medievale și gotice.

22:00 – PEREGRINII & DEEP6 – VOLUNDR, LEGENDA FĂURARULUI Una din cele mai vechi povești păstrate în mitologia Bătrânului Continent, cea a fierarului legendar din vremea valkyriilor, este istorisită de muzicienii de la Peregrinii și actorii teatrului pirotehnic Deep6 Project într-un spectacol vizionar de muzică și foc – un poem despre furie și trădare, cruzime și curaj, o saga veche din evul întunecat, luminată de flăcări și îmbrăcată în vechi cântece .

Duminică

10:00 – Trezirea la viață a taberelor medievale, prin:

deschiderea atelierelor de ceramică, curelărie, pictură, fierărie și întreținere de arme și armuri;

meșteșugul textilelor croitorie, broderie, imprimare de țesături;

scriptorium: prelucrare de pergament și hârtie, caligrafie;

jocuri de societate medievale;

tir cu arcul.

11:00 – Animație Peregrinii

11:30 – Arena Arcașilor (Concurs de tir cu arcul și ArcheryTag)

12:30 – Infanteria Evului Mediu: formații și tehnici de luptă (prezentare Compania Dragonului, Compania Ursului Brun, Deus Vult, Beli Orlovi, ȘoimanArt)

13:30 – Animație Peregrinii

14:00 – Jocuri Războinice (Banca, Lupta Oarbă, Cercul Onoarei, Cercul Trădării, Cercul Apocalipsei)

15:30 – Gala HMB : Halebarde, Spadă Lungă, Spadă și Scut

17:00 – Reconstituire istorică: Cruciada Târzie, Buhurt All vs All

Organizatori: Muzeul Național al Banatului împreună cu Consiliul Județean Timiș.

Participanți: grupurile de reconstituire istorică Hrafnabroethr, Compania Dragonului, Compania Ursului Brun, Deus Vult, Beli Orlovi, ȘoimanArt, Kmeňový zväz Borivoj, Cercul Vânătoresc ”Sf. Hubert”, grupurile artistice Irdorath, Peregrinii, Deep6 Project și Pastiche.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor