Festivalul cârnaţilor bănăţeni

4Comentarii
Festivalul cârnaţilor bănăţeni
Kilometri de cârnaţi şi mirosuri care de care mai îmbietoare. Festivalul cârnaţilor bănăţeni îşi deschide joi porţile! Doar se ştie, în Banat, cârnaţii nu sunt doar un simplu fel de mâncare, ci o adevarată delicatesă culinară. Şi nu întâmplător festivalul are loc în această perioadă.

Maeştrii mezelari spun că la sfârşitul lui ianuarie cârnaţii ajung la savoarea deplină şi, de aceea, producătorii se întâlnesc acum să-şi măsoare… priceperea. Publicul este cel care va aprecia în mod deosebit bunătăţile pe care, cu siguranţă, le vor supune unei asidue degustari.

Zeci de specialişti îşi vor etala reţetele, păstrate cu sfinţenie din tată-n fiu, precum şi produsele, multe dintre ele unicat, iar cel mai bun va fi declarat învingător al competiţiei. Mezelarii spun ca fiecare ingredient este foarte important – carnea, condimentele şi chiar lemnul din afumatoare.

Usturoiul, boiaua, slănina, piperul ori alte ierburi neştiute, în cantităţi cu grijă potrivite de la reţeta la reţeta, conferă cârnatului…personalitate. Delicatesele ediţiei din acest an vor putea fi degustate şi admirate, aşadar, joi, 24 ianuarie, de la ora 12.00 la Adam Muller Guttenbrunn.



4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor