Festival de improvizatie teatrala la Timisoara

Festival de improvizatie teatrala la Timisoara
Timisoara:La începutul lunii mai va avea loc cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional Francofon de Introvizaţie şi Teatru Universitar (FIFITUT), care va reuni 80 de tineri actori, amatori şi profesionişti, din România şi din străinătate.

Singurul festival de teatru de improvizaţie din România, FIFITUT, este un eveniment cu caracter internaţional, propus şi organizat de Lectoratul francez din cadrul UVT şi de Asociaţia Hexagon, realizat în colaborare cu Ambasada Franţei. Trupe din principalele universităţi româneşti – Bucureşti, Cluj, Iaşi, Sibiu, Timişoara – se vor întrece într-o competiţie de improvizaţie, iar altele, europene, din Belgia, Franţa, Ucraina şi Polonia, îi invită pe timişoreni la reprezentaţii teatrale tradiţionale, cu un repertoriu variat şi original, în afara concursului.

Astfel, festivalul va fi structurat pe două secţiuni: „Concurs de Improvizaţie” şi „Spectacole Teatrale”. În numele diversităţii culturale, spectacolele celor două secţiuni ale festivalului se vor ţine în limba franceză. Intenţia organizatorilor este de a dărui publicului timişorean un eveniment care sporeşte varietatea ofertei culturale a oraşului, conceput în ideea de a populariza spectacolul de improvizaţie în rândul publicului tânăr, mai degrabă receptiv la formele interactive de exprimare artistică.

În cadrul FIFITUT vor fi organizate, de asemenea, ateliere de improvizaţie, conduse de specialişti din Franţa, care vor familiariza concurenţii cu cele mai noi tehnici specifice genului. Festivalul International Francofon de Improvizatie şi de Teatru Universitar Timisoara va avea loc în perioada 4-7 mai, la Teatrele de Stat German şi Maghiar din Timisoara. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc marţi, 4 mai, de la ora 19:30.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !