Fertilizarea organica aduce recolte record pe campurile banatene

3Comentarii
Fertilizarea organica aduce recolte record pe campurile banatene
Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă marile complexe de creştere a porcinelor din Timiş este cea a dejecţiilor rezultate în urma creşterii animalelor. Cel mai important producător din regiunea de vest în acest sector a căutat şi a găsit o soluţie pentru resturile rezultate.

Reprezentanţii Smithfield Ferme au participat în aceste zile, lângă oraşul Jimbolia, la recoltarea publică a unui lot martor de 10 hectare cultivat cu porumb hibrid Pioneer şi fertilizat organic. „Este cel de-al treilea an consecutiv în care Smithfield Ferme organizează acest experiment. Beneficiile îngrăşămintelor organice sunt reconfirmate, încă o dată, prin rezultatele deosebite obţinute la recoltarea loturilor fertilizate organic de către specialiştii noştri – 12 tone la ha, valori care depăşesc rezultatele de pe loturile cultivate fără fertilizare sau fertilizate chimic”, spune Ovidiu Ţimbota, director agricol la Smithfield Ferme. Această iniţiativă face parte din programul companiei americane de promovare a agriculturii moderne, realizate cu ajutorul fertilizatorilor organici.

Smithfield Ferme fertilizează anual câteva mii de hectare cu îngrăşământ organic, aplicat după planuri şi analize care determină pentru fiecare parcelă de teren în parte cantitatea optimă de îngrăşământ necesară culturii. Aceste planuri şi analize sunt autorizate şi emise de Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice. Din 2004, când a intrat pe piaţa românească, compania a investit în operaţiunile sale din România peste 500 milioane de dolari americani. Astăzi, compania deţine în România 47 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad (peste 47.500 scroafe, 850.000 porci comerciali pe an) şi două fabrici de nutreţuri combinate.



3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor