Fermierii timiseni au invatat sa depuna cereri online

De M. Hoster
Fermierii timiseni au invatat sa depuna cereri online
Fermierii timiseni au invatat sa depuna cereri online
Proprietarii de terenuri agricole din Timiş au învăţat să folosească internetul. În judeţul Timiş s-au depus cereri petru subvenţii agricole pentru cea mai mare suprafaţă din România, peste 500.000 de hectare. Vestea bună este că toate cererile pentru subvenţii au fost depuse online.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul judetean TIMIȘ a finalizat campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă, pentru anul 2012. Astfel, în intervalul 1 martie – 11 iunie, la nivelul județului au fost depuse 21.840 cereri, pentru o suprafaţă de 533.813 hectare (cea mai mare la nivel național). Cererile au fost depuse 100 % utilizând aplicaţia electronică IPA Online.

Perioada de depunere a cererilor a fost 1 martie – 15 mai, pentru intervalul 16 mai – 11 iunie fiind percepute penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Cererile depuse după data de 11 iunie nu mai sunt admise la calculul plăţii pentru anul în curs.

În etapa următoare toate cererile vor face obiectul controalelor administrative în sistemul informatic, ulterior având loc eșantionarea și controlul în teren.

Sprijinul financiar pe suprafaţă este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor