„Fermier în Europa” vine în Timiş

„Fermier în Europa” vine în Timiş
TIMIŞOARA – În perioada 12 februarie – 16 martie 2007 Prefectura Timiş, în colaborare cu Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Timiş derulează caravana de informare a potenţialilor întreprinzători din mediul rural „Fermier în Europa”.

Caravana face parte din campania naţională de informare pe teme europene iniţiată de Ministerul Integrării Europene şi este o continuare a celei derulate în anul 2006 la nivelul judeţului nostru. Ea are ca principale obiective creşterea gradului de informare în rândul populaţiei active din mediul rural prin prezentarea beneficiilor, riscurilor şi responsabilităţilor pe care le presupune aderarea României la Uniunea Europeană.

Principalele subiecte abordate sunt: finanţarea pentru dezvoltare rurală, forme de garantare şi de creditare după integrare, subvenţii, standarde pe sectoare de activitate, subvenţii actuale până la momentul integrării, normele de igienă în industria alimentară şi normele de biosecuritate.

Caravana rurală parcurge 20 de localităţi, grupate în două etape după cum urmează: în perioada 12-16 februarie 2007 localităţile Dumbrava, Pietroasa, Darova, Găvojdia, Remetea Mare, Belinţ, Denta, Moraviţa, Peciu Nou, Foeni şi în perioada 12 -16 martie 2007 localităţile Săcălaz, Cenei, Dudeştii Noi, Biled, Cenad, Beba Veche, Boldur, Racoviţa, Lenauheim, Teremia Mare.

În cadrul întâlnirilor, susţin prezentări lectori din partea instituţiilor partenere, respectiv: Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Timiş, Oficiul Judeţean pentru Consultanţă Agricolă Timiş, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, Centrul Regional 5 Vest al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.

Participarea la întâlnirile cuprinse în proiectul „Fermier în Europa” reprezintă o reală şansă pentru comunitatea locală de a afla care sunt oportunităţile aderării. Potenţialii întreprinzători vor beneficia de o sesiune interactivă, având şansa de a adresa întrebări şi de a obţine răspunsuri de la specialişti cu privire la principalele teme de interes legate de integrarea în Uniunea Europeană.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor