Ferma profesionala din judetul Timis certificata in sistemul de crestere ecologic vinde taurasi si vitele – rasa pura de carne – direct din ferma

Reactualizat la:
Ferma profesionala din judetul Timis certificata in sistemul de crestere ecologic vinde taurasi si vitele – rasa pura de carne – direct din ferma
ADVERTORIAL. Ferma noastra practica exclusiv metode traditionale (ecologice) pentru furajarea Vacilor de Carne. Pasunile si fanul recoltat pentru furajarea pe timpul iernii provin de pe parcele certificate ecologic–bio de pe terenuri agricole aflate in proprietatea fermei.

Vacutele sunt furajate numai cu fan de calitate semanat cu mixuri de plante conform unor retete speciale pregatite de specialisti in furajare care asigura toata paleta de nutrienti necesari animalelor. Parcelele de teren nu sunt NICIODATA ierbicidate, NU li se aplica nici un tratament cu pesticide sau imprastierea de ingrasaminte chimice. Singurul ingrasamant natural pe care il aplicam este gunoiul de grajd propriu la fel ca si bunicii si strabunicii nostri.

Crestem doua rase de vaci de carne, rustice si extrem de rezistente in natura, rase care pot sta afara tot timpul anului, cu origine Irlanda si Scotia.

Avand in vedere amplasarea fermei in zona de deal cu paduri a judetului Timis, locatia este absolut nepoluata prin amplasarea semi-izolata, sistemul de crestere este unul traditional certificat ecologic. Prin cele de mai sus si mai ales prn furajarea fara concentrate, garantam calitatea de CARNE PREMIUM, 100% BIO.

In continuare vom prezenta cele doua Rase de Carne crescute in ferma noastra:

image002

 

I. ANGUS – RASA PURA DE CARNE (ABERDEEN ANGUS)

Specificul rasei Angus este obtinerea de carne de vita PREMIUM, printr-un sistem de crestere cu costuri de intretinere scazute prin ingrasarea in sistem exclusiv pe pasune, fara adaos de concentrate in furajarea vacilor Angus.

Bovinele ingrasate pe pasune sunt o buna alternativa a ingrasarii conventionale prin furajare in grajduri, ingrasarea pe pasune este o conditie esentiala pentru productia de carne de vita de calitate. Totodata carnea provenita din sistemul de crestere extensiv (pe pasune) ofera o valoare adaugata ecologica, etica, senzoriala si psihologic nutritionala.

Carnea de Angus este Marmorata, frageda si suculenta
Carnea de un rosu aprins a bovinelor ANGUS impresioneaza prin gustul ei fin si consistent. Carnea frageda si marmorata este foarte cautata in gastronomia de varf si in sectorul premium. Productia de carne din furajare naturala pe pasune este mai economica si mai utila din punct de vedere ecologic. In comparatie cu ingrasarea intensiva cu ajutorul preparatelor concentrate, ingrasarea se face intr-o perioada mai lunga, dar aceasta da carnii finetea si gustul desavarsit, si o vorba veche din strabuni zice ca “tot ce creste incet e mai sanatos si mai bun ”!

Ferma noastra vinde taurasi ANGUS cu Certificat de Origine cu genetica de top din Irlanda, cu descendenta din tauri Campioni ai Irlandei. Mamele au crotalii de Irlanda fiind importate in urma cu 2 ani. Mamele se pot vedea in ferma noastra impreuna cu taurasii.

image003

 

Taurasii au varsta intre 10 si 12 luni si au greutati intre 250 si 350 kg.

Taurasii Angus se vand cu Certificat de Origine direct din ferma ca exemplare pentru prasila sau pentru ingrasare (finisare) in ferma cumparatorului.
Preturile pentru taurasi sunt intre 1100 si 1300 euro per cap de tauras.

Ferma noastra cauta partener serios care poate promova calitatea eco/bio a fermei noastre de carne premium, un partener care poate prelua efectivul de taurasi de carne premium.

Profilul partenerului cautat este cineva care sa poata prelua in viu productia noastra de taurasi, care poate desface dupa abatorizare carnea premium 100% eco/bio in Restaurante Steak-House Premium, Procesatori de mezeluri BIO, Macelarii cu posibilitate de maturare a carnii (Dry-Aging), etc. Avem posibilitatea de extindere a productiei la 50 taurasi/an.

Detalii pe Facebook, la adresa de mail carnevita_premiumbio@yahoo.com sau la telefonul sefului de ferma 0731.169.677.

image005

 

II. RASA GALLOWAY – O RASA ARHAICA DIN SCOTIA PE CARE NU S-A INTERVENIT GENETIC – RASA PURA DE CARNE

Rasa Galloway este o rasa rustica, pe care nu s-a intervenit genetic, cu calitati recunoscute in ceea ce priveste calitatea superioara a carnii, precum si cel mai mic colesterol prezent in carnea sa din toate rasele de carne de vita. Deasemenea, rasa Galloway este recunoscuta privind adaptarea la conditii vitrege atat din punct de vedere al furajului, cat si al grajdului: adica nu sunt pretentioase, mananca orice furaj si nu au nevoie de grajd, ci doar de un adapost impotriva vantului. Taurasii si vitelele se vand la varsta de 8-9 luni, imediat dupa ce sunt intarcate de mame. Vacile sunt certificate ca sistem de crestere Ecologic, deci carnea este ecologica 100% cu acte doveditoare.

image006

 

Ferma noastra vinde cu contract si factura un pachet 5 capete format din 1 tauras rasa de carne ABERDEEN ANGUS ( cu Certificat de Origine) + 4 vitele RASA GALLOWAY (fara certificat de origine). Vitelele GALLOWAY provin din mame din import GERMANIA, taurasul ANGUS CU CERTIFICAT DE ORIGINE provine din Irlanda. Taurasul are 10 luni la 01 aprilie 2016 si greutate aproximativa 220-230 kg. Vitelele au intre 11 si 14 luni la 01 aprilie 2016 greutate intre 150 si 250kg.

Pretul de vanzare pe baza de factura 600 euro/cap de vitea Galloway, + 1000euro Taurasul Angus. Pret total per pachet 5 capete 4000 euro.
Avem disponibile 2 pachete adica in total 8 vitele Galloway si 2 Taurasi Angus.

Detalii pe Facebook, la adresa de mail carnevita_premiumbio@yahoo.com sau la telefonul sefului de ferma 0731.169.677.

image004

 

III. OFERIM CONSULTANTA PENTRU INITIEREA IN SISTEMUL DE CRESTERE A VACILOR DE CARNE.

Ferma noastra ofera consultanta contra cost pentru fermierii care doresc sa fie initiati in cresterea rasei Angus sau Galloway! Consultanta consta in vizitarea fermei, luarea la cunostinta “pe viu” a sistemului de crestere, consultanta vis a vis de echipamentele necesare pentru fluxul de furajare si adapare, interventii veterinare, etc detalii legate de investitia necesara, ratiile zilnice de furaje, necesarul de pasune, exemple practice legate de infiintarea si intretinerea pasunilor chiar si pe teren arabil.

image007

 

In cadrul consultantei veti primi sugestii de furnizori pentru achizitia de: 1. Juninci de prasila Aberdeen Angus si Galloway din Import sau din Romania, 2. Echipamentele necesare (stand de contentie, hranitoare, gard electric, etc).

Consultanta include si date concrete vis a vis de documentatia necesara pentru accesarea de subventii: ANT si Sprijinul Cuplat.

Un aspect important de discutat este legat si de varsta, pasapoartele si pedigreeul (descendenta) animalelor!

Ne bucuram sa avem cat mai multi crescatori de Angus/Galloway in zona noastra !

Pentru programari sunati la seful de ferma : 0731.169.677.
Regulament de plasare a anunturilor