Feriti de frig contoarele de apa, altfel platiti!

De Delia S. Barbu
Aquatim sfatuieste timisorenii sa fereasca de frig contoarele de apa
Aquatim sfatuieste timisorenii sa fereasca de frig contoarele de apa
Timişorenii sunt sfătuiţi să ferească de frig contoarele de apă. Reprezentanţii Aquatim oferă sfaturi şi modele de protecţie, precizând că unde acestea îngheaţă plăteşte beneficiarul.

„Contoarele de apă se pot deteriora în lunile de iarnă din cauza temperaturilor scăzute. De aceea, le reamintim utilizatorilor noştri câteva recomandări pentru protejarea contoarelor principale de apă amplasate pe proprietatea lor (contoare de branşament, nu cele de apartament!). Dacă apometrul este montat într-un cămin, este recomandabil să existe un capac care închide căminul etanş. Capacele şi ramele căminelor de apometru sau de canalizare trebuie curăţate de praf sau pământ, şi, eventual, unse cu vaselină sau produse similare. Astfel, în caz de îngheţ, acestea vor putea fi manevrate cu uşurinţă. În cazul în care capacele sunt confecţionate din tablă, este indicat, din acelaşi motiv, să se pună o folie de plastic sub capac. Este bine să se facă verificarea robineţilor din căminele de apometru care închid traseul dinspre reţeaua interioară pentru a se observa dacă acestea pot fi manevrate cu uşurinţă. De asemenea, în perioada rece utilizatorii pot lua măsuri pentru izolarea apometrului cu materiale textile. În acest caz este necesar să se lase liber vizorul aparatului pentru citirea consumului. Pentru apometrele amplasate în subsoluri, recomandăm reducerea suprafeţelor gurilor de ventilaţie pentru a menţine temperatura peste limita de îngheţ a contoarelor”, detaliază reprezentanţii Aquatim.

În continuare, aceştia precizeză că, în cazul în care contorul se strică din cauza îngheţului, beneficiarul va plăti pentru înlocuirea acestuia. „Îngheţarea contorului determină blocarea sa, acest lucru poate duce la inundarea căminului sau lipsa apei. În această situaţie utilizatorii trebuie să anunţe imediat operatorii Aquatim pentru remediere. Protejarea contorului, precum şi protejarea şi verificarea instalaţiei interioare, pe traseul de la contor până la consumator, este obligaţia utilizatorului. În cazul în care contorul sau instalaţiile de apă se defectează din cauza îngheţului, nefiind protejate corespunzător, beneficiarul va suporta costurile înlocuirii acestora. Aquatim îi sfătuieşte pe consumatori să facă o verificare a instalaţiei pentru a evita pierderile de apă, cheltuielile şi intervenţiile aferente”, mai spun specialiştii.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor