Fenomenul poftei de ciocolată!

Fenomenul poftei de ciocolată!
Un studiu a evidenţiat faptul că un tip de bacterii din sistemul digestiv este direct legat de pofta pentru ciocolată.

Toată lumea are un sistem vast de microorganisme în intestine, dar oamenii care tânjesc zilnic după ciocolată au alte colonii de bacterii, faţă de oamenii care sunt imuni la pofta pentru acest aliment.
Acest lucru poate fi răspunzător şi pentru alte tipuri de alimente. De aici ar putea lua naştere noi tratamente pentru obezitate, prin schimbarea trilioanelor de bacterii care trăiesc în intestin şi stomac. Studiul a apărut astăzi, în Journal of Proteome Research.
Studiul a fost amânat timp de un an, deoarece nu au fost găsiţi 11 bărbaţi care nu consumă ciocolată. Sunil Kochar, co-autorul studiului, a comparat urina de la 11 bărbaţi, indiferenţi la alimentul maroniu şi dulce, cu cea a 11 indivizi similari, care consumau ciocolată în mod frecvent.
Omul de ştiinţă a descoperit că mai multe substanţe din produşii de metabolism erau diferite la cele două grupuri. De exemplu, acidul amino-glicinic se găsea în cantitate mai mare la iubitorii ciocolatei, în timp ce la persoanele care nu consumau acest aliment taurina era prezentă în concentraţii mai mari. De asemenea, iubitorii de ciocolată avea un nivel scăzut al colesterolului nociv LDL.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !