Femeile în călătorie

Reactualizat la:
Femeile în călătorie
1. Încercaţi să nu lăsaţi indicii că sunteţi singură, mai ales dacă vă simţiţi urmărită. Lăsaţi televizorul deschis când părăsiţi camera şi nu intraţi în vorbă cu străinii.

Cereţi recepţionerei să nu spună cu glas tare numărul camerei dumneavoastră, mai ales dacă sunt şi alte persoane prin preajmă. Unele femei poartă verighete, chiar dacă nu sunt căsătorite, pentru a descuraja avansurile nedorite.
2. Pe oriunde mergeţi, nu daţi de înţeles că nu cunoaşteţi zona. Nu studiaţi harta în mijlocul trotuarului şi încercaţi să nu aveţi un aer dezorientat.
Dacă v-aţi rătăcit şi aveţi nevoie de indicaţii, uitaţi-vă după un poliţist, sau întrebaţi vânzătorii magazinelor din zonă, evitaţi să abordaţi oameni la întâmplare pe stradă.
3. Dacă aţi ajuns într-o zonă care nu prezintă prea multă siguranţă, nu vă zgârciţi şi luaţi un taxi până la hotel. Nu urcaţi în primul taxi pe care îl vedeţi, ci chemaţi unul la telefon, e mai sigur aşa.
4. În localuri, nu vă lăsaţi băutura nesupravegheată. Hoţii sau violatorii folosesc uneori droguri pentru a obţine ceea ce vor.
5. Chiar dacă vă doriţi o escapadă secretă, anunţaţi măcar o persoană despre planurile dumneavoastră de călătorie şi lăsaţi-i numărul de telefon al hotelului la care veţi sta.
6. Dacă sunteţi cu maşina, nu luaţi autostopişti (nici măcar femei) şi nu vă opriţi să acordaţi ajutor niciunei maşini în pană. Dacă vreţi să ajutaţi pe cineva, anunţaţi poliţia despre situaţia respectivă şi nu vă implicaţi personal.
7. Sutienul poate funcţiona ca un buzunar de rezervă (spaţiul unde materialul e dublu, unde se pune de obicei buretele), în care puteţi păstra nişte bancnote de valoare mai mare, o copie după paşaport şi numerele de telefon de urgenţă.
Pare un gest care frizează paranoia, dar furturile de poşete pe stradă nu sunt chiar atât de rare şi NU vreţi să rămâneţi fără bani şi acte într-o ţară străină.
8. Luaţi la dumneavoastră o eşarfă de dimensiuni mai mari, se va dovedi utilă în multe situaţii. O puteţi folosi să vă acoperiţi capul, într-o ţară musulmană, o puteţi folosi drept şal, prosop, perdea, sac… nu se ştie niciodată.
9. Şerveţelele umede sunt încă un produs multifuncţional, fără de care nu e bine să plecaţi la drum. Cine a fost blocat vreodată multe ore într-un aeroport ştie de ce.
10. Dacă urmează să staţi într-un hotel mai modest, sau pur şi simplu nu vă plac cosmeticele gratuite de la hoteluri, nu are rost nici să căraţi după dumneavoastră recipiente cu produsele favorite, care se pot vărsa sau sparge. Luaţi în valiză mostre ale acestor produse şi veţi vedea că bagajul dumneavoastră se uşurează considerabil.

SURSA: www.click.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor