Femeia anului 2006, Doctor Honoris Causa al UMF Timişoara

Femeia anului 2006, Doctor Honoris Causa al UMF Timişoara
TIMIŞOARA – Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara a decernat titlul de Doctor Honoris Causa doamnei Sybill Storz, patroana firmei de aparatură medicală cu acelaşi nume. Înalta distincţie a fost conferită pentru ajutorul deosebit oferit medicinei timişorene, de cea desemnată “Femeia anului 2006“, pe domeniul industriei şi economiei, de către Consiliul Europei.

Cu o avere considerabilă, “de trei ori banii României”, după cum a sugerat acad. prof. dr. Ioan Munteanu, doamna Szbill Storz a făcut din ţara noastră centrul Europei de Est în ceea ce priveşte dotarea cu aparatură medicală pentru toate specializările, de la chirurgie la ginecologie, prin deschiderea singurei sucursale a firmei sale în regiune, care aduce, anual, un venit de minimum două milioane de euro. Totodată, o parte din clinicile universitare ale Spitalului Judeţean Timişoara, dar şi Centrul de Microchirurgie Laparoscopică “Pius Brânzeu” au primit, în folosinţă gratuită, toate ustensilele şi aparatele necesare intervenţiilor urologice, chirurgicale şi microchirurgicale, obstetrico-ginecologice etc. Totodată, Facultatea de Medicină Veterinară Timişoara a fost dotată cu aparatura necesară diferitelor investigaţii ce se efectuează la animale. Doamna Sybill Storz s-a aflat, astăzi, pentru prima dată în România, ocazie cu care a efectuat o serie de vizite la Consiliul Judeţean Timiş, Clinica Bega, Liceul N. Lenau şi Muzeul de Artă, unde a fost impresionată de colecţia Corneliu Baba.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor