FC Bihor, indezirabilă

ORADEA - Anunţul pentru vânzarea pachetului majoritar al FC Bihor a fost publicat pentru a treia oară, luna asta, pe 4 aprilie. Municipalitaatea este, încă, în aşteptarea unui cumpărător, după ce primele două faze ale licitataţiei s-au finalitat fără niciun rezultat, a declarat noul director economic al Primăriei, Eduard Florea.

„La prima licitaţie am avut o singură ofertă, din partea firmei Selina, dar a fost descalificată din cauza documentaţiei incomplete. La a doua licitaţie, din octombrie, nu s-a prezentat nimeni. Acum am îmbunătăţit cu două sau trei elemente oferta şi poate oferta va fi mai atractivă”, spune directorul. Între îmbunăţirile pomenite de Eduard Florea, una importantă este că echipa nu are emoţii deretrogradare din Divizia B.

„Dacă se prezintă un singur ofertant şi se încadrează în cerinţe, va fi câştigător. Dacă nu, nu avem cu trece la negiecieri directe, pentru că nu am fost mandataţi de Consiliul Local să facem asta”, zice economistul. Florea nu a respins nici ideea negocierii directe, aplicabilă, însă, numai dacă aleşii locali mandatează executivul în acest sens. „Consiliul local a decis să fie licitaţie. Dacă va intra un singur potenţial cumpărător care va dovedi că e interesat, vom merge în Legislativ să cerem permisiunea pentru negociere directă”, spune directorul.

Pachetul scos la vânzare constituie 77,5% din total, ceea ca ar face din cumpărător un investitor strategic, în contul a peste 6,7 milioane lei.

„Oferta de vânzare a acţiunilor este completată de cesiunea mărcii FC Bihor, de programul de investiţii asumat de consiliul local în baza sportivă – 12 milioane de lei, de cedarea contractelor de concesiune a Complexului Stadionului Municipal şi a sediului administrativ al clubului, precum şi de facilităţi la achitarea preţului de vânzare, respectiv plata acţiunilor în rate pe o perioadă de trei ani”, explică Florea.
Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor