Fara legea educatiei, UDMR iese de la guvernare

9Comentarii
Fara legea educatiei, UDMR iese de la guvernare
Adoptarea legii este principala prioritate pentru Uniunea Democrată Maghiară din România şi, dacă acest lucru nu se întâmplă până la sfârşitul anului, udemeriştii sunt decişi să rupă legăturile cu PD-L, iar coaliţia se va sparge, promite preşedintele organizaţiei Timiş a formaţiunii, Halasz Ferenc.

Chiar dacă este principala condiţie pe care reprezentanţii minorităţii maghiare o pun PD-L, ea nu este însă şi singura. „Ţinem şi la celelalte condiţii, cum ar fi cea legată de revenirea la salariile din iunie”, spune Halasz. La acest capitol, reprezentanţii UDMR par însă ceva mai concilianţi, fiind dispuşi să accepte şi o revenire eşalonată la cuantumul iniţial al salariilor.

„Nu cerem ca toţi să primească înapoi reducerea de 25%. Salariile ar putea creşte eşalonat, la cei cu salarii mai mici creşterea urmând a fi mai substanţială”, a declarat preşedintele UDMR Timiş.

Dacă la vârf colaborarea politică cu PD-L stă sub semnul întrebării, pe plan local raporturile cu celelalte minorităţi rămân aproape neschimbate.

„Vom continua colaborarea cu Uniunea Sârbilor, cu Uniunea Bulgară şi cu cea a ucrainienilor. Vom renunţa însă la italieni, urmând să-i cooptăm pe slovaci, care sunt o minoritate bine reprezentată în sudul judeţului”, a mai afirmat Halasz. UDMR va stabili împreună cu toate aceste minorităţi acţiunile viitoare pentru fiecare localitate în parte, iar în comunele unde sunt prezente trei sau chiar toate mimnorităţile, va fi adoptată o strategie comună cu care să fie abordate viitoarele alegeri.

M. Horescu9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor