Fara excese aradene la clasa pregatitoare

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
Fara excese aradene la clasa pregatitoare
  ARAD. Ca în fiecare an, sunt școli unde cererea este mai mare decât oferta de locuri și printre cele clasice (Liceul Pedagogic, Școala Generală nr.5 ) anul acesta a fost înghesuială și la clasele cu predare în limba maghiară și în limba germană. În aceste cazuri, urmează ca în Consiliul de Administrație al IȘJ să se decidă dacă se vor suplimenta sau nu locurile.

Pe de altă parte, un calcul simplu arată că aproximativ 400 de copii nu sunt încă pe listele nici unei școli. Aceștia se pot înscrie în etapa a doua, din luna mai, pe locurile rămase libere în unitățile școlare. „Facem un apel la părinții care au copii de vârstă școlară să-i înscrie la școală pentru a fi evitate situațiile mai complicate care ar putea surveni în toamnă”, a punctat șeful IȘJ-ului.

Buluc la evaluare

Din cei înscriși, peste 900 s-au prezentat la comisiile de evaluare din școli. Majoritatea au fost pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Mai exact, peste 700 de copii au trecut pe la psihologi pentru a primi avizul necesar de începere a clasei pregătitoare. Cei mai mulți, potrivit Angelei Plăcintar, directorul CJRAE, au fost în prima săptămână. În următoarele două numărul lor a scăzut cu o sută. Pentru comparație, anul trecut au fost evaluați în total 700 de elevi. „Cei care doresc mai pot solicita evaluarea copiilor și pentru etapa a doua. Acestea vor fi făcute de către psihologii din școală după o prealabilă programare la secretariatele unităților de învățământ” a precizat Plăcintar. JA-M.A.

Lista admișilor

Afişarea listei copiilor înscrişi în prima etapă se va face în data de 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există, şi a Inspectoratului Şcolar Județean. Cea de-a doua etapă de înscriere se desfăşoară în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. Lista finală va fi făcută publică în data de 24 mai.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor