Fără camioane murdare pe străzile oraşului

13Comentarii
Fără camioane murdare pe străzile oraşului
Problemele pricinuite de un şantier situat în oraş, pe strada Mureş din Timişoara, i-au indignat pe unii dintre locatarii din zonă, care s-au plâns că autovehiculele de mare tonaj ies cu roţile pline de nămol şi murdăresc şoselele. Video trimis de Calin 

Potrivit unui şofer care trecea prin zonă, unul dintre camioane a ieşit de la un şantier de pe strada Mureş cu roţile necurăţate, după care a pornit către Calea Martirilor, lăsând în urmă dâre de noroi.

În mod normal, constructorii ar trebui să amenajeză rampe speciale, unde roţile murdare ale autovehiculelor să fie spălate şi curăţate de noroi, pentru a nu murdări şoselele.

Camionul a fost filmat de timişoreanul indignat de murdăria lăsată de roţile autovehiculului prin oraşul Timişoara, care a trimis filmul către redacţia www.tion.ro. în speranţa că inspectorii primăriei sau poliţia comunitară vor lua măsuri pentru un oraş mai curat.

Cadru legal pentru a aplica amenzi la acest capitol există. Hotărârea de Consiliu Local 371 din 2007, privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor, prevede, la capitolul „Obligaţiile persoanelor juridice, fizice şi fizice autorizate care execută lucrări de construcţii, reparaţii şi demolări la clădiri, lucrări edilitar-gospodăreşti”, următoarele:

– neefectuarea lucrărilor de salubrizare a domeniului public şi a amplasamentelor organizărilor de şantier aprobate, atât pe parcursul derulării lucrărilor, cât şi la finalizarea lor;

– neluarea măsurilor de împiedicare a producerii şi răspândirii prafului în şi din incinta organizărilor de şantier, pe traseul lucrărilor edilitar-gospodăreşti şi pe amplasamentele de lucrări de demolare construcţii, prin realizarea stropirii, prin pulverizare cu apă, a amplasamentului sau porţiunilor din clădire supuse demolării;

– neamenajarea căilor de acces din organizările de şantier până la căile şi drumurile publice, înainte de începerea construcţiilor/lucrărilor edilitar-gospodăreşti, pentru a preveni murdărirea străzilor, trotuarelor, la ieşirea din zona construibilă;

– neluarea măsurilor de asigurare a unei rampe de spălare sau de curăţare a roţilor autovehiculelor /utilajelor de orice fel care părăsesc organizările de şantier şi neluarea măsurilor necesare pentru a preveni murdărirea căilor publice etc.

Totul e ca autorităţile să şi aplice amenzi…13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor