Fantani arteziene iesite din comun

De T. Ex.
Reactualizat la:
Fantani arteziene iesite din comun
Excentrice sau cu design modern, provocatoare sau ciudat, fântânile arteziene sunt o prezență constantă în majoritatea locurilor publice. De multe trecem pe lângă ele fără să le acordăm atenție, alte ori le folosim pentru a ne răcori, iar câteodată stăm și le analizăm adevăratul sens și le admirăm frumusețea. Există fântâni care surprind, șochează sau ne fac să ne minunăm, toate însă ne fac spațiile publice mai bogate și mai frumoase.

Venus

Fântâna Neptun (Italia)

Poate că unii oamenii ar considera sculptura italiană ca fiind provocatoare. Sunt foarte multe piațete împodobite cu sculpturi și statui care aduc un omagiu atât mitologiei romane cât și corpului uman. Pentru cei care însă nu sunt deranjați de o plimbare printre trupuri dezgolite de zei și zeiței, Fântâna Neptun din Bologna s-ar putea totuși să trezească ceva controverse chiar și pentru cei mai deschiși la minte privitori. Statuia lui Neptun este un exemplu marcant de voluptate și mistic, o provocare care nu poate fi ignorată. Dacă mai luăm în calcul și apa izvorâtă din sânii trupului dezgolit imaginea este una frumoasă, provocatoare și cu multe înțelesuri. De aceea poate este și un monument foarte apreciat de vizitatori care interpretează atât aspectele mitologice cât și cele sexuale sau materne expuse într-un mod public și nonșalant, tipic pentru cultura și arta italiană.

Swarovski

Fântâna Swarovski (Austria)

Swarovski, cunoscutul producător de cristale din sticlă este un brand puternic pe piața de bijuterii. Cei care ajung la sediul firmei din Wattens, Austria au ce vedea. Pe lângă fabrica propriu-zisă există și o grădină foarte frumoasă peste care tronează o fântână ciudată acoperită cu verdeață, a cărei privire costă câteva mii de euro. Capul imens care elimină apă în micul lac din fața monumentului are doi ochi din cristale Swarovski care cu siguranță vor fermeca orice turist care apreciază bijuteriile.

Pian

Fântâna Pian (S.U.A.)

PianoWorks este un dealer cunoscut de instrumente muzicale, în speță piane, din Atlanta, S.U.A. Un angajat al firmei s-a gândit că ar fi păcat să arunce unul din produsele defecte de pe stoc și atunci s-a gândit la o variantă care să înfrumusețeze zona, dar să facă și reclamă firmei. Așadar a luat pianul, a plantat flori pe acesta și a realizat o fântână arteziană inedită. Apa țâșnește din clape precum melodiile de altă dată cu un debit de 7.500 de litri pe oră.

Magic Tap

Fântâna Magic Tap (Spania)

Deși arată ca o imagine trucată, Magic Tap este o iluzie optică care face parte din parcul de distracții Aqualand din Spania. Robinetul imens, permanent pornit, se folosește de debitul crescut de apă pentru a ascunde un secret. În interiorul jetului de apă se află o conductă care transportă apa, dar în același timp susține întreaga structură. Fântâna poate fi un mic deranj pentru cei care nu suportă să vadă un robinet din care picură apă, darămite un robinet suspendat în aer din care se scurg mii de litri de apă pe oră.

Articole pe aceeași temă:

Cele mai frumoase gradini botanice din Romania

Turism la inaltime. Cele mai spectaculoase platforme suspendate din lume

Cele mai fascinante ruine scufundate

Cele mai interesante gropi din lume

Biserici neobisnuite din lume

Destinatii perfecte pentru schi

Marile piete de Craciun din Europa

Bali, destinatie pentru suflet