Familiile nevoiase din Timis, ajutate cu lemne de foc

De Delia S. Barbu
Lemne de foc pentru familiile nevoiase din Timis
Lemne de foc pentru familiile nevoiase din Timis
Au mulţi copii, dar nu au niciun loc de muncă. Sărăcia şi lipsurile sunt argumentele pentru care Mechtild Gollnick prin Asociaţia Hilfe fur Kinder Timişoara va ajuta, şi în acest sfârşit de an, mai multe familii nevoiaşe din Timiş.

„Le cumpărăm lemne de foc, materiale de construcţie, alimente de bază şi rechizite pentru copii. Aceste familii au mulţi copii şi nu au nicio sursă de venit. Le cunosc situaţia, am fost de multe ori la ele în casă şi ştiu că nu au bani nici pentru lemne de foc, de aceea, cu ajutorul unor persoane din Germania care mai doresc să ajute copiii, reuşim să le oferim posibilitatea de a-şi încălzi casa pe timpul iernii”, spune Mechtild Gollnick, coordonator al Asociaţiei Hilfe für Kinder Timişoara.

Aceasta continuă multe dintre proiectele iniţiate de Hubertus Gollnick în judeţul Timiş, proiecte care au scopul de a aduce condiţii de viaţă normale şi bucurie în viaţa unor copii din familii cu nevoi.

„În prezent ajutăm peste 20 de familii din Timiş, multe dintre ele din Bencecu de Jos, dar şi de la periferia Timişoarei. În toate aceste familii sunt copii care merg la grădiniţă sau şcoală, dar nu au uneori haine, pantofi sau alimente de bază suficiente şi noi încercăm să le oferim”, spune Mechtild Gollnick.

La finalul săptămânii trecute, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Timiş a organizat a şaptea ediţie a Memorialului Hubertus Gollnick, o manifestare despre care, se spune, ar putea fi preluată pe agenda culturală a Consiliului Judeţean Timiş.

„Proiectele avangardiste şi vizionare în domeniul protecţiei copilului din judeţul Timiş, profesionalismul cu care a ştiut să creeze baza sistemului de protecţie a copilului prin formarea de personal specializat în Şcoala Sancta Maria Hilfe, persoanele care azi lucrează în centrele de plasament fac din Hubertus Gollnick o persoană despre care se vorbeşte permanent, chiar la şapte ani după ce nu mai este printre noi”, a precizat Rodica Negrea, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş.

Anual, sute de copii şi familiile lor din Timiş continuă să primească ajutor sub formă de alimente, rechizite, îmbrăcăminte sau materiale necesare în gospodărie din partea unor spornsori germani prin intermediul Asociaţiei Hilfe für Kinder Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor