Falsuri grosolane la Cadastru

9Comentarii
TIMIŞOARA. Angajaţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş au decoperit cinci extrase de Carte Funciară de informare falsificate.

Potrivit directorului instituţiei, Arthur Marius Ursu, „falsurile erau grosolane”. Ursu a precizat că la un teren apărea un număr topografic de apartament, iar actele erau scanate, inclusiv semnătura unui angajat de la Cadastru. „Am sesizat Direcţia Generală Anticorupţie pentru că falsurile se văd de la o poştă, se pare că e o tendinţă în ultima vreme”, a spus directorul.

El a precizat că o persoană s-a prezentat la sediul instituţiei pentru a verifica cele cinci extrase CF, care i se păreau suspecte şi dorea să le verifice. Incidentul este al doilea în ultimele două săptămâni, după ce s-a descoperit că o persoană a intabulat în fals un teren aflat în proprietatea statului, pe care dorea să îl vândă cu 600.000 de euro.

„Deşi documentele falsificate purtau semnătura unui asistent registrator de la noi, în momentul în care au fost confruntate cu originalele cărţilor funciare aflate în arhiva instituţiei, s-a observat o totală discordanţă între extrasele prezentate şi documentele originale. În extrasele falsificate erau menţionati alţi proprietari, iar descrierea imobilelor nu corespundea cu situaţia reală.
S-a constatat că semnătura asistentului registrator fusese scanată, iar numerele de înregistrare utitilizate nu erau în conformitate cu cele reale. Extrasele de carte funciară falsificate făceau referire la imobile din Timişoara.

Documentele nu au fost utilizate pentru a se solicita intabularea, ci au fost prezentate la OCPI pentru verificare, datorită faptului că nu aveau caracteristicile documentelor emise în mod curent de instituţie şi ridicau suspiciuni. Menţionăm că aceste documente, fiind extrase de informare, nu pot fi utilizate pentru a încheia tranzacţii imobiliare”, a precizat Monica Ivan, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Angajaţii de la Cadastru sunt nedumeriţi din cauza acestei situaţii. „E ca şi cum ai vinde teren pe Lună, pentru că actele falsificate erau pentru un teren cu CF colectiv, ceea ce nu există, pentru o casă şi un teren cu număr topografic de apartament. Extrasele CF erau pur şi simplu inventate. Nu ştiu cu ce scop ar face cineva una ca asta, poate ca să discrediteze un angajat al nostru, pentru că oricum nu putea folosi CF-urile”, ne-a spus Dan Roşu, registrator-şef la Oficiul de Cadastru.

Diana Lupulescu
diana.lupulescu@informmedia.ro9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor