Facultatea de Ştiinţe Economice va instrui specialisti in accesarea fondurilor europene

Facultatea de Ştiinţe Economice va instrui specialisti in accesarea fondurilor europene
Deşi pentru România sunt disponibile miliarde de euro prin diferite programe de finanţare ale Uniunii Europene, accesarea acestor fonduri întârzie sau chiar se ajunge la pierderea lor. La existenţa acestei stări de fapt contribuie din plin lipsa unor specialişti pe acest sector de nişă al economiştilor.

Situaţia a fost sesizată de Universitatea Babeş Bolyai din Cluj şi de Universitatea de Vest Timişoara. Cele două instituţii de învăţământ superior au scris împreună un proiect european intitulat „Adaptarea curriculei universitare, de masterat, la cerinţele pieţei muncii din România în domeniul proiectelor finanţate din fondurile structurale şi de coeziune”. Finanţarea acestuia este asigurată din Fondul Social European.

Concretizarea proiectului va fi organizarea unui program masteral, adresat atât studenţilor care au absolvit deja cei trei ani de studii ai Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor Timişoara, dar în aceiaşi măsură şi celor care lucrează deja în domeniul managementului fondurilor europene şi a auditului în acest domeniu. Mai mult, pregătirea cursanţilor la master va „profita” de experienţa celor din urmă pentru a oferi, chiar de pe băncile cursurilor, o serie de informaţii şi proceduri pentru cei care urmează pregătirea. Masterul va fi recunoscut de Camera Auditorilor ca şi perioadă de practică, ceea ce va uşura şi mai mult obţinerea certificării în meseria de auditor. Lansarea oficială a masterului în domeniul fondurilor europene a avut loc marţi, la sediul  Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor Timişoara. Interesul este destul de mare, o confirmare în acest sens fiind şi numărul mare de tineri prezenţi la prezentarea oficială.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !