Faci bani din închirieri, raportezi la fisc

3Comentarii
Faci bani din închirieri, raportezi la fisc
Persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor din derularea unui număr mai mare de cinci contracte de închiriere semnate până la sfârşitul anului fiscal, începând cu anul fiscal următor vor încadra aceste venituri în categoria celor din activităţi independente.

Desigur, aceste reglementări se referă mai ales la cei care au închiriate apartamente şi au făcut din aceasta o afacere. La stabilirea numărului de contracte se iau în calcul contractele de închiriere sau subînchiriere aflate în derulare la data de 31 decembrie a anului precedent celui de impunere, cu excepţia contractelor de arendare a bunurilor agricole. Aceste persoane îşi vor stabili venitul net în sistem real, la nivelul tuturor contractelor de închiriere/subînchiriere, potrivit regulilor prevăzute pentru veniturile din activităţi independente, şi au obligaţia de declarare, până la data de 15 ianuarie a anului de impunere, inclusiv, a veniturilor şi cheltuielilor estimate. Astfel, contribuabilii care la data de 31 decembrie 2008 obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din derularea unui număr mai mare de cinci contracte de închiriere, au obligaţia ca până la data de 15 ianuarie 2009 să depună la organul fiscal competent declaraţia privind veniturile şi cheltuielile estimate. Obligaţia contribuabililor de înregistrare a contractelor de închiriere/subînchiriere, la organul fiscal, se menţine şi după îndeplinirea condiţiilor pentru calificarea veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor în categoria venituri din activităţi independente. În cazul în care, la sfârşitul anului fiscal, nu mai sunt îndeplinite condiţiile menţionate mai sus, începând cu anul fiscal următor, persoanele fizice determină şi declară venitul net realizat din închiriere/subînchiriere potrivit regulilor aplicabile pentru categoria venituri din cedarea folosinţei bunurilor. Stabilirea plaţilor anticipate şi a impozitului anual datorat se efectuează de către organul fiscal competent, potrivit regulilor prevăzute pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor