Extinderea Iulius Mall, la votul alesilor – Open Ville, un complex gigant in centrul Timisoarei

De A. Strugariu​
Reactualizat la:
59Comentarii
Extinderea Iulius Mall, la votul alesilor – Open Ville, un complex gigant in centrul Timisoarei
© TION: Extinderea Iulius Mall, la votul alesilor – Open Ville, un complex gigant in centrul Timisoarei
Circa 20 de noi construcţii, dintre care una cu peste 24 de etaje, piaţete moderne şi spaţii verzi, fântâni arteziene, grădini suspendate, magazine, restaurante şi cafenele, cinema, clădiri de birouri, săli de conferinţă şi spaţii pentru evenimente culturale – aşa ar urma să arate micul orăşel care ar urma să apară lângă Iulius Mall după extindere, în centrul Timişoarei. Aleşii locali au pe ordinea de zi, joi, aprobarea PUZ-ului pentru ansamblul „Open Ville”.

Proiectul de hotărâre care va intra în atenţia aleşilor în plenul consiliului local de joi vizează aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona mixtă de comerţ, servicii şi birouri – „Open Ville”, de pe strada Aristide Demetriade nr. 1, având ca beneficiar SC Iulius Trust SRL.

În ce va consta extinderea Iulius Mall?

„Cel mai mare dezvoltator şi operator de centre comerciale de tip mall din România propune realizarea la Timişoara a primului proiect multifuncţional de tip „lifestyle center” din vestul ţării şi, totodată, cel de-al doilea din portofoliul companiei, după Palas Iaşi. Proiectul a fost conceput şi elaborat având la bază studii economice şi de piaţă care să justifice şi susţină investiţia (…) Astfel, proiectul „Open Ville” – integrând actualul complex comercial „Iulius Mall” – vizeaza de fapt realizarea unui nou centru urban cu functiuni complexe, axat pe o magistrală de circulaţie (Inelul II) şi extins pe tot cvartalul delimitat de străzile Al. I. Cuza, Sever Bocu, Vasile Lăzărescu, Antenelor şi Demetriade”, se arată în documentaţia care va intra în atenţia consilierilor.

Se doreşte dezvoltarea unui ansamblu de imobile cu diverse funcţiuni şi un regim de înălţime variabil pe zone: de la maxim 3S+D+P+24E+3Er, o clădire care ar urma să aibă 155 de metri înălțime, la 2S+D+P+15E+2Er+Etehnic, 2S+D+P+8E/10E+Etehnic şi alte construcţii mai mici.

În zona centrală a noului ansamblu ar urma să fie realizate piaţete publice şi spaţii verzi având un regim de înălţime de maxim S+D+P.

Proiectul mixt „Open Ville” ar urma să conecteze centrul istoric al Timişoarei cu mallul prin realizarea unei străzi comerciale, care va include componente de retail, office, de distracţie şi petrecere a timpului liber.

„Componentele principale ale proiectului OpenVille sunt următoarele: A. Birouri – 10 clădiri şi centru de conferinţe şi evenimente; B. Comercial (retail, entertainment, leisure); C. Parcare subterană si parcări supraterane multietajate; D. Dală urbană – spaţii verzi publice, pieţe, trasee pietonale. Pe teren se propun circa 20 de construcţii multietajate cu funcţiuni mixte: comerţ, servicii, birouri, funcţiuni culturale etc.”, se arată în memoriul care însoţeşte proiectul de hotărâre, întocmit de arhitectul Laura Mărculescu.

Vor apărea modificări şi în ceea ce priveşte circulaţia în zonă odată dezvoltat un asemenea ansamblu. S-au făcut evaluări de trafic şi au avut loc deja discuţii în cadrul Comisiei de circulaţie, spun iniţiatorii proiectului.

„S-a convenit reconfigurarea intersecţiei din Piaţa Consiliul Europei, pentru a asigura relaţiile auto, de transport în comun şi pietonale necesare. În corelare cu aceasta se propune întregirea traseului Inelului II, cu profilul existent, prin asigurarea legăturii directe cu bulevardul Antenei. Primăria Timişoara a iniţiat proiectul „Pasaj Popa Şapcă – str. Popa Şapcă şi bd. Antenei (între Demetriade până la Calea Sever Bocu) – lărgire pasaj, modernizare stradă”, care este în curs de autorizare şi prevede lărgirea bulevardului Antenei la patru benzi, cu amplasarea unui sens giratoriu pentru racordul cu Inelul II de circulaţie. Datorită deschiderii traseului Inelului II de circulaţie, s-a regândit traseul mijloacelor de transport în comun din zonă. S-au reamplasat staţiile în corelare cu noua configurare a străzilor”, se mai precizează în documentaţia depusă la primărie.

Investiția ar urma să fie realizată până în 2017.

UPDATE. Planul Urbanistic Zonal pentru complexul „Open Ville” a fost aprobat cu unanimitate de voturi, fără nicio discuţie, în şedinţa extraordinară de consiliu local de joi.59Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor