Expoziţie – eveniment la Timişoara

Expoziţie – eveniment la Timişoara
Timişoara. Uniunea Artiştilor Plastici a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare! La împlinirea a 75 de ani de la întemeierea învăţământului artistic instituţional în urbea de pe Bega, pereţii Palatului Administrativ au fost împânziţi de lucrări care mai de care ale artiştilor timişoreni. 

Astăzi, pe holurile etajelor superioare ale Palatului Administrativ, foşti absolvenţi ai şcolilor de artă din oraş au inaugurat expoziţia „Mentorul – Omagiu maestrului meu”, prin care îşi celebrează dascălii, fie ei mentori reali sau virtuali. Expoziţia a fost organizată cu ocazia împlinirii a trei sfert de secol de la mutarea Şcolii Superioare de Arte Frumoase din Cluj în capitala Banatului, fapt ce a marcat întemeierea învăţământului artistic instituţional la Timişoara. „Fiecare artist a avut un mentor sau un dascăl, deoarece pentru a crea nu e nevoie doar de talent, ci şi de minime cunoştinţe practice, care se obţin sub oblăduirea unui profesor priceput”, a spus Ioan Szekernyés, preşedintele filialei UAP din oraşul nostru. Curatorul expoziţiei a fost pictorul şi criticul de artă Ciprian Radovan, care a avut doar cuvinte de laudă la adresa manifestării. „Expoziţia e de o coerenţă în diversitate spectaculoasă, care depăşeşte ca nivel calitativ multe dintre saloanele noastre anuale”, a afirmat acesta. Lucrările – picturi, grafică, multimedia, sculpturi – pot fi admirate până în 11 noiembrie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !