Exporturile timisene au crescut fata de importuri cu 23 de milioane de euro intr-o luna

1Comentariu
Exporturile timisene au crescut fata de importuri cu 23 de milioane de euro intr-o luna
Industria judeţului Timiş este în revenire clară de formă. Datele oficiale arată că cel mai vestic judeţ din România a trimis la extern bunuri în valoare de 263 milioane de euro, cu 23,330 milioane de euro mai mult decât valoarea importurilor.

Acest lucru indică faptul că balanţa comercială a Timişului rămâne pozitivă, chiar dacă trăim perioade de criză. Datele, valabile la nivelul lunii iulie, ultima cuantificată de specialiştii Direcţiei Regionale de Statistică, arată că exportul a mers de minune în luna iulie 2010, faţă de luna iunie 2010, în domeniul industriei uşoare.

Firmele timişene din domeniul  încălţămintei, pălăriilor, umbrelelor şi altor articole similare au înregistrat o creştere a exporturilor de 6, 334 milioane de euro faţă de luna precedentă! Cu aproape un milion de euro mai mult am trimis produse la export în domeniul produselor realizate din uleiuri şi grăsimi animale sau vegetale.

Dacă la capitolul exporturi stăm excelent, Timişul a avut creşteri şi în ceea ce priveşte importurile. Printre cele mai importante majorări ale importurilor sunt cele din domeniul alimentar. Peste 772.000 de euro în plus au fost plătiţi în iulie faţă de iunie pentru aducerea în Timiş de animale vii şi produse animale, alţi 630.000 de euro pentru diferite produse vegetale, iar 522.000 de euro la uleiuri animale sau vegetale. Totuşi, cea mai mare majorare, de 1,654 milioane de euro, a avut loc la importul de… deşeuri de hârtie sau de carton.

M. H.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor