Experimente stiintifice de Ziua Portilor Deschise la Universitatea de Vest

De Miodrag Hojda
Reactualizat la:
Universitatea de Vest
Universitatea de Vest
Clase întregi de elevi, însoţiţi de profesori şi diriginţi, au luat cu asalt standurile facultăţilor de la Universitatea de Vest din Timişoara, de Ziua Porţilor Deschise, pentru a afla tot ce se poate despre activităţile desfăşurate aici. Pentru două zile, miercuri şi joi, liceenii dornici să-şi continue studiile la UVT vor putea afla tot ce-i interesează despre această instituţie de învăţământ superior.

Facultatea de Fizică de la Universitatea de Vest încearcă să-i atragă pe tineri în lumea experimentelor cu principii mecanice, cristale, nano-microsisteme inteligente, reflecţii şi reflexii, electricitate şi magnetism ş.a.m.d.

„Studierea fizicii oferă absolvenţilor acestei facultăţi o paletă foarte variată de posibilităţi. Avem specializări de fizică medicală, fizică-informatică, a mediului şi fizica tehnologică”, a explicat Mădălin Bunoiu, cancelarul facultăţii.
Clase de elevi de la Arad şi Reşiţa şi-au programat vizite pentru a urmări experimentele realizate de studenţi şi pentru a afla mai multe despre oferta educaţională a facultăţii.  

Aflaţi totul despre Universitatea de Vest de la standuri  

Cele 11 facultăţi de la Universitatea de Vest au standuri amplasate în holul mare al instituţiei, de pe Bulevardul Vasile Pârvan, unde studenţii oferă informaţii elevilor interesaţi de disciplinele studiate şi de oportunităţile unei cariere la finalul celor trei ani de licenţă. Grămezi de pliante sunt oferite celor interesaţi, alături de explicaţii pentru fiecare facultate în parte: câte locuri de studiu fără taxă sunt, câte burse primesc tinerii, ce posibilităţi de a pleca în străinătate la studii au, cum pot rămâne angajaţi în cadrul universităţii la terminarea facultăţii, ce oferte de master există, care sunt domeniile şi profesorii ce conduc lucrări de doctorat ş.a.m.d.

Studenţii care promovează imaginea fiecărei facultăţi sunt îmbrăcaţi în diverse costume pentru a face reclamă instituţiei pe care o reprezintă. Nu lipsesc prezentările video şi nici câte o bomboană pentru elevii care cer informaţii la standuri.

Timp de două zile, în 6-7 aprilie 2011, profesorii şi studenţii Facultăţii de Economie le vor explica elevilor ce înseamnă să fii student la această facultate. Ei spun că peste 80% dintre studenţii facultăţii îşi găsesc un loc de muncă încă din primele luni de la terminarea studiilor. Acţiunea, organizată sub sloganul „18+, Interzis minorilor care nu doresc o carieră de succes”, îşi propune să răspundă la întrebările celor care îşi doresc să devină economişti.  

Studentii pot vizita Universitatea de Vest  

Joi, de la orele 10.00 şi 12.00, vor fi organizate tururi ale facultăţilor, cu plecare de la standurile informative. Astfel de activităţi au avut loc şi miercuri. Clasele de elevi sunt plimbate prin universitate, pot afla specialităţile facultăţilor şi pot vedea sălile de curs, amfiteatrele şi laboratoarele unde sunt susţinute seminariile şi chiar examenele. Pentru grupurile organizate sunt pregătite vizite de prezentare a spaţiilor de cercetare din clădirea principală, dar şi din clădirile facultăţilor care au sediu separat: Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilo (Bd. Pestalozzi nr. 16, Facultatea de Chimie – Biologie – Geografie (Bd. Pestalozzi nr. 16), Facultatea de Muzică (Piaţa Libertăţii nr. 1), Facultatea de Arte şi Design (Str. Oituz nr. 4) şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative (Bd. Eroilor de la Tisa nr. 9A).  

M.M. Hojda  

Demonstratii si turul facultatilor la Universitatea de Vest0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor