Experienta banateana in domeniul agroalimentar, prezentata de ADR Vest in Irlanda

De Marcel Hoster
Experienta banateana in domeniul agroalimentar, prezentata de ADR Vest in Irlanda
În prima jumătate a acestui an, la Timişoara s-au întâlnit reprezentanţii a şapte regiuni europene. Aceştia puneau bazele colaborării în domeniul agroalimentar, în cadrul unui proiect scris de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, finanţat din fonduri europene. Iată că ADR Vest merge acum în Irlanda, pentru lansarea acestei iniţiative.


Şapte regiuni europene, total diferite ca şi locaţie geografică, economie locală şi mod de lucru îşi pun împreună cunoştinţele pentru a ajuta la dezvoltarea business-urilor din domeniul agroalimentar, în cadrul unui proiect european iniţiat de ADR Vest.

În luna mai a acestui an, la Timişoara a avut loc prima întâlnire dintr-un proiect cu durata de patru ani şi în cadrul căruia mai mulţi reprezentanţi ai mediului de afaceri din domeniul agroalimentar din şapte regiuni europene îşi propun să colaboreze. Este vorba despre proiectul NICHE – Dezvoltarea de lanțuri valorice inovative în sectorul agroalimentar. Ca o continuare a întâlnirilor din luna mai, Reprezentanţii Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) merg în Irlanda pentru a lansa proiectul de colaborare în domeniul agroalimentar între reprezentanţii a şapte regiuni europene. În zilele de 27 şi 28 septembrie, participanţii vor face schimb de idei de bune practici, dar vor participa şi la o bursă care urmăreşte stabilirea de contacte directe între firmele de specialitate din aceste şapte regiuni, în cadrul evenimentului organizat împreună cu Consiliul Comitatului Donegal, din Irlanda.

În cadrul acestui proiect, fiecare partener participă cu propria expertiză și experiență pentru ca, ulterior, să se aducă îmbunătățiri ale sectorului agroalimentar din fiecare regiune, pentru a devină mai competitive pe piața europeană și globală. Toți participanții au posibilitatea să ia parte la schimburi de experiență, să își dezvolte competențele, să implementeze modele de producție mai eficiente, să-și îmbunătățească stategiile de marketing și distribuție sau chiar să își dezvolte noi tipuri de servicii sau modele de afaceri. Au aderat la această iniţiativă şapte ţări: România – Regiunea Vest, Irlanda – regiunea Border, Marea Britanie – Irlanda de Nord, Estonia – regiunea Tartu, Finlanda – regiunea South Ostrobothnia, Polonia – regiunea Kujawasko-Pomorskie, Grecia – regiunea Creta.

ADR Vest este singura organizație din România lider al unui proiect finanțat în Programul Interreg Europe 2014-2020. Din delegaţia prezentă în Irlanda vor face parte şi reprezentanţii a două societăţi bănăţene, una din domeniul panificaţiei, respectiv una din domeniul apicol.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor