Exista si premianti la Centrul de Reeducare Buzias

Exista si premianti la Centrul de Reeducare Buzias
Minorii internaţi la Centrul de Reeducare Buziaş din judeţul Timiş participă la mai multe proiecte de incluziune socială, dar urmează şi cursuri în cadrul instituţiei. Tinerii închişi aici în 2010 au fost privaţi de libertate din diverse motive, de la tentativă de omor şi acte sexuale cu minori, la furt, tâlhărie sau înşelăciune.

Adolescenţii, cu vârste de până la 19 ani, urmează cursurile şcolare în acest loc. În cadrul bilanţului instituţiei pe 2010, reprezentanţii Centrului de Reeducare spun că unii dintre elevi îşi dau silinţa pentru a reuşi să se reintegreze în comunitate, iar patru dintre ei au obţinut chiar medii de peste 9, fiind premiaţi. Din 125 de tineri care au trecut pe la centru în 2010, 29 au obţinut medii cuprinse între 8 şi 9. Au existat şi patru elevi repetenţi, iar 13 au avut situaţia şcolară neîncheiată, pentru că au fost puşi în libertate înainte de încheierea anului şcolar şi nu şi-au finalizat studiile.

„Scopul Centrului de Reeducare este acela de a asigura, în primul rând, educaţia şi asistenţa minorilor în vederea reintegrării sociale. Astfel, prin modul în care este organizat centrul permite minorilor internaţi să desfăşoare activităţi atât în mediul închis – în interiorul instituţiei, cât şi într-unul deschis – în comunitate, alături de tineri de aceeaşi vârstă, asigurându-li-se astfel o reintegrare treptată în societate”, spune Lavinia Solotchi, purtătoarea de cuvânt al instituţiei. Minorii au participat la diverse proiecte care au vizat curăţarea parcului din Buziaş sau a altor zone. Prin diverse proiecte finanţate de Uniunea Europeană, tinerii au şansa să înveţe o meserie în cadrul centrului, pentru a-şi găsi un loc de muncă după ce termină perioada de detenţie. „Obiectivele Centrului de Reeducare Buziaş pentru anul 2011, sunt: încheierea de noi parteneriate cu instituţii similare din străinătate, precum şi cu alte instituţii din domenii conexe din ţară şi străinătate, dezvoltarea de noi programe şi activităţi educative pentru o eficienţă mai mare în ceea ce priveşte recuperarea minorilor, organizarea unui sistem de instruire şcolară şi profesională flexibil care să asigure o promovabilitate de 85% în anul şcolar 2010/2011”, mai precizează purtătoarea de cuvânt a Centrului de Reeducare Buziaş.

M.M. Hojda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor