Exerciţiu tactic cu focuri de armă la Pădurea Verde

Exerciţiu tactic cu focuri de armă la Pădurea Verde
Jandarmii de la Gruparea Mobilă şi-au mutat teatrul de luptă la marginea Timişoarei, pentru câteva ore. Ei au simulat atacul la o maşină cu bani, de către un grup înarmat. Urmărirea şi mobilizarea au fost însă atent cronometrate, pentru perfecţionarea subunităţii de intervenţie rapidă. 

Antrenamentul de intervenţie a subunităţii antiteroriste s-a derulat ieri dimineaţă, la marginea Timişoarei, pe drumul către Giarmata Vii. Nu au lipist sirenele, urmăririle ca-n filme şi focurile de armă. Detaşamentul Antiterorist al Grupării Mobile a simulat producerea unui atac la un transport de bunuri şi valori. Potrivit scenariului, maşina cu bani a fost atacată la Pădurea Verde, de către un grup de răufăcători înarmaţi. În urma schimbului de focuri, unul dintre jandarmi a fost rănit, iar celălalt a apărat zona şi a chemat întăriri. Misiunea echipajelor de intervenţie a fost de a localiza şi captura grupul înarmat. Pentru a mai complica lucrurile, jandarmii au luat în calcul inclusiv producerea unor accidente în timpul urmăririi, completând tabloul cu un accident de motocicletă, astfel că a fost necesară şi acordarea primului-ajutor în cazul răniţilor. Exerciţiul a fost atât de real, încât localnicii care au urmărit acţiunea, dar şi focurile de armă trase chiar la marginea drumului, au fost convinşi că în apropiere de Giarmata Vii a avut loc capturarea unor traficanţi periculoşi, felicitându-i pe jandarmi pentru reuşită.
Scopul exerciţiului de antrenament a avut în atenţie măsurarea vitezei de reacţie a echipajului în cazul unui atac la transportul de valori, cooperarea cu alte structuri şi modul de a acţiona în cadrul grupului, pentru rezolvarea situaţiilor neprevăzute“, a declarat lt.col. Daniela Stanciu, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Timişoara. Aceasta a mai arătat că, de la începutul acestui an şi până în prezent, echipajele de intervenţie ale grupării au monitorizat peste 700 de transporturi care au tranzitat zona de responsabilitate a unităţii, până acum nefiind necesară însă intervenţia jandarmilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor