Executările silite au adus la buget 345 milioane de lei

3Comentarii
Executările silite au adus la buget 345 milioane de lei
Direcţia de Finanţe e nevoită să aplice măsuri extreme. Printre acestea se numără şi executările silite. Ca urmare a aplicării acestor masurilor în vederea recuperării datoriilor pe care firmele le aveau la Finanţe în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2009, suma încasată a fost de 345,150 milioane de lei.

Pentru reducerea arieratelor şi intensificarea colectării veniturilor bugetare, până la 30 noiembrie 2009, au fost un numar de 117.721 de somaţii pentru executare silită, valoarea sumelor pentru care acestea au fost emise fiind de 849 milioane de lei. Vizate au fost atât persoanele juridice cât şi cele fizice. Totodată, în urma lipse de reacţie a celor somaţi au fost instituite 38.216 popriri pe conturile bancare ale debitorilor, în sumă totală de 366 milioane de lei. În plus, au fost necesare şi 2.205 popriri pe venituri de încasat de către debitori de la terţi, suma totală colectată astfel fiind de 59.milioane de lei. Ultima posibilitate de recuperare a datoriilor, punerea de sechestre pe bunurile mobile şi imobile a fost aplicată în 211 cauze, valoarea creanţelor bugetare pentru care au fost puse aceste sechestre fiind de 56 milioane de lei.  

Din păcate, succesul licitaţiilor organizate de Direcţia de Finanţe este unul extrem de scăzut. Pentru valorificarea bunurilor mobile şi imobile sechestrate în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2009, unităţile fiscale au organizat un număr de 241 de licitaţii. La acestea, însa, s-au prezentat doar 23 de ofertanţi, valoarea bunurilor văndute fiind mai mică de 1,5 milioane de lei.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor