Excursii si tabere pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale din Timisoara

De Adrian Panduru
2Comentarii
Excursii si tabere pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale din Timisoara
© TION: Excursii si tabere pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale din Timisoara
Fundația Pentru Voi din Timișoara a dat startul excursiilor și taberelor pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Taberele şi excursiile organizate sunt, pentru cei mai mulţi dintre beneficiarii fundației, singurele vacanţe, singurele oportunităţi de a ieşi din Timişoara şi de a se bucura de munte, de a vizita locuri noi în compania colegilor.

Prima tabără de dezvoltare personală, în cadrul proiectului „Sunt adult: trăiesc independent!”, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, se desfăşoară deja. Prima serie a început din 11 iulie și durează până în 16 iulie, iar a doua serie va avea loc în perioada 18-23 iulie 2016. Ambele se desfășoară în Sasca Montană, județul, Caraş Severin. Participă în jur de 100 de autoreprezentanți şi personal de specialitate.

Datorită nevoilor speciale ale beneficiarilor cu dizabilităţi severe, aceștia sunt însoţiţi de pedagogi sociali, de psihologi şi de medic.

Şedinţele de autoreprezentare, discuţiile formale şi informale legate de viaţă, independenţă, drumeţiile, jocurile, competiţiile artistice şi sportive, serile de dans, focul de tabără şi voia bună sunt toate incluse în program.

Luna august este destinată excursiilor. Una dintre destinaţii este „Mănăstirea Radna” la care vor merge beneficiarii Centrelor „Tacsi” şi „Împreună”, în zilele de 11.08 şi 18.08.

În 25 august „Castelul Hunedoara „va fi vizitat de beneficiarii Centrului „Orizonturi Noi”.

Înfiinţată în 1996, Fundaţia „Pentru Voi” este singură organizaţie non-guvernamentală, dinTimisoara, care oferă servicii comunitare pentru adulţii cu dizabilităţi intelectuale

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor