Excursie prin marile capitale imperiale

De T. Ex.
Excursie prin marile capitale imperiale
„Imperiul austriac și regatul maghiar”, sau neoficial – Imperiul Austro-Ungar a fost o entitate statală europeană foarte importantă în istoria bătrânului continent. Imperiul a însemnat un val de modernism care a cuprins toate statele din componența sa, iar urmele unei istorii strălucite se văd și astăzi în marile capitale imperiale.


Fie că vorbim de Viena sau Budapesta, Praga sau Bratislava, fiecare dintre aceste mari orașe poartă marca de distincție a fostului imperiu prin podoabele arhitecturale care astăzi atrag mii de turiști în fiecare an.

Composite image of multiple hands drawing airplane with chalk

Praga
Praga este un oraș plin de obiective turistice și locuri frumoase, ce poate fi explorat zile întregi. Orașul are farmecul său aparte, în orice perioadă a anului, și captează atenția oricărui turist, indiferent că este privit în ansamblu sau este luat la pas pentru fiecare obiectiv turistic în parte.
Castelul Praga reprezintă bijuteria orașului, fiind cel mai mare complex medieval din Europa, având 570 metri lungime și o suprafață de 7,28 de hectare. Castelul a fost construit prima oară în sec. al 9-lea, transformându-se dintr-o fortăreață din lemn împrejmuită de ziduri de pietre într-o clădire impozantă, așa cum este astăzi.
Podul lui Carol a fost finalizat la începutul sec. al 15-lea. Are 515 metri lungime și 9,50 metri lățime. De-a lungul podului a fost dezvoltată o stradă unică de statui și monumente cum ar fi Golgoth, Fecioara Necăjită sau Sf. Ion Evanghelistul, toate adăugate în sec. al 17-lea.
Catedrala Sf. Vitus este cea mai mare și cea mai importantă catedrală din Republica Cehă și este unul din cele mai bune exemple de arhitectură gotică. Este reședința episcopului orașului Praga si locul unde sunt înmormântați sfinți, regi, prinți și împărați ai Boemiei.

Viena

Viena
Viena este un oraș tipic european, asemănător marilor orașe europene precum Paris, Roma sau Londra, însă spre deosebire de acestea, este foarte compact și ușor de vizitat. În capitala Austriei pot fi văzute o serie de muzee, biserici și alte obiective turistice de mare interes.
Palatul Schonbrunn a fost gândit ca un Versailles al Imperiului Austriac, însă când a fost proiectat, costurile pentru ridicarea sa erau prea mari. Astfel, palatul a fost inițial mai mult reședința de vară a Habsburgilor. Începând cu Maria Tereza (1717-1780) a început și epoca de aur a Habsburgilor, ea alegându-și ca reședință Palatul Schonbrunn.
Turnul Dunării este al 62-lea turn ca înălțime din lume. A fost construit în anul 1964 și are o înălțime de 252 de metri. Pentru a urca în el se pot lua cele 2 lifturi sau se pot urca cele 776 de trepte ale turnului. Urcarea cu liftul până la platforma de observație durează 35 de secunde, iar de acolo, vara, se organizează sărituri cu coarda elastică.
Domgasse 5, aceasta este adresa unde Wolfgang Amadeus Mozart a trăit câțiva dintre cei mai prolifici ani ai săi, din 1784 până în 1787. Aici a compus „Nunta lui Figaro” și „Impresario”. Casa a suferit renovări majore în 2006, anul aniversarii a 250 de ani de la nașterea lui Mozart și este unul din marile puncte de atracție pentru turiști.

Bratislava

Bratislava
Bratislava, capitala Slovaciei, este un oraș cosmopolit, situat la doar o oră de mers cu mașina de Viena, cele două fiind cele mai apropiate capitale europene. La fel ca în Viena, și aici obiectivele turistice abundă.
Podul Nou (Novy Most) se ridică 95 m deasupra solului. Turnul podului oferă cea mai frumoasă priveliște a orașului. Podul trece peste Dunăre și este cel mai lung pod suspendat, având un pilon și un cablu.
Biserica Sf. Elisabeta este o structură extravagantă, construită în stilul Art Nouveau, care impresionează prin culoarea sa albastră. Atracția este vizitata de mulți turiști străini, care o descriu ca un basm, datorită interiorului și exteriorului vopsit în mai multe nuanțe de albastru.
Castelul Bratislava datează din epoca fierului, în jurul anilor 500 – 600 i. Hr. Clădirile care formează ansamblul structural au elemente arhitecturale gotice, renascentiste și baroc. Aici se pot vizita sala trezoreriei, sala cavalerilor, o expoziție permanentă și galeria castelului.

Budapest

Budapesta
Budapesta este un oraș bogat în obiective turistice și locuri frumoase, care fac din capitala Ungariei o destinație ideală de vacanță. Mulți consideră Budapesta locul de naștere al lumii moderne. Aici pot fi văzute o multitudine de obiective arhitecturale și istorice în contextul unui oraș modern și activ.
Podul cu lanțuri a devenit unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Budapesta. Podul face legătura peste Dunăre, între Pesta și Buda. De pe pod se poate observa una dintre cele mai frumoase priveliști din oraș, grandioasa clădire a Parlamentului, care domina partea din Pesta a Dunării și turnurile Castelului de pe dealul din Buda.
Bazilica Sfântul Ștefan este dedicata primului rege al Ungariei. Este cea mai mare biserică din Budapesta și poate găzdui aproximativ 8.500 de oameni. Bazilica Sf. Ștefan găzduiește cea mai sacră comoară a Ungariei, și anume mâna dreaptă mumificată a Sfântului Ștefan.
Piața Eroilor este unul din cele mai vizitate obiective turistice din Budapesta și se află în fața Parcului Central, la capătul bulevardului Andrassy. Piața Eroilor face parte din Patrimoniului Universal UNESCO. Monumentul a fost construit în 1896 pentru a comemora o mie de ani de la sosirea Maghiarilor în Bazinul Carpatic.

Articole pe aceeași temă:

Parcul National Lacurile Plitvice – peisaje de vis, in inima Croatiei

Parcul Nicolae Romanescu – cea mai mare zona verde urbana din Romania

Cele mai vizitate parcuri tematice din Europa

Insula Ovidiu, oaza de liniste de pe litoralul romanesc

Cele mai interesante strazi din lume

Cele mai inedite hoteluri plutitoare

————————————————————————————————————————————————————

foto oferta

Capitale Imperiale: Praga – Viena – Bratislava – Budapesta

Tarif: de la 350 euro / persoană

Perioada: 8 zile, (circuit cu autocarul, plecare în 20 octombrie, din Timișoara)

Mai multe detalii pe Travel with Russmedia

Adresă: Travel with Russmedia, 300085 Timișoara, str. Eugeniu de Savoya, nr. 7, (intrarea de pe str. Mercy, nr. 2 parter)
Telefon: +40 (720) 499-570 / +40 (723) 200-471 / +40 (256) 221-549
E-mail: travelwithrussmedia@russmedia.ro

12966278_1146927495337639_1997016007_n0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase