Examinarea pentru permise devine oficial electronică

8Comentarii
Examinarea pentru permise devine oficial electronică
Aşteptată de timişoreni ca o mare minune, trecerea la testarea electronică în vederea dobândirii permiselor de conducere va dezamăgi pe mulţi dintre cei examinaţi. Ai greşit cinci întrebări, sistemul te-a exclus instant din examinare.

Din această săptămână, sistemul superperformant, cu touch screen, va fi conectat la sistemul central şi va deveni funcţional. Timişul a ajuns la rând doar în acest moment pentru simplul motiv că numele judeţului începe cu „T”. Cel examinat va avea la dispoziţie un set de 26 de întrebări, aici ne referim la cel mai uzual permis de conducere, cel de categoria B. În 30 de minute, el va analiza întrebările şi va decide răspunsurile. Clasicele chestionare de hârtie sunt înlocuite cu un program electronic, am aflat de la comisar şef Momcilo Giurisici, conducătorul departamentului de examinare. „Dezavantajul” pentru candidat este că, dacă greşeşte cinci răspunsuri, sistemul îl elimină automat. Aşadar, nu mai ai nici speranţa…că ai putea trece chiar dacă nu te pricepi. La examinare ai în faţă doar un simplu ecran de tip LCD, cu capacităţi de touch screen. Ai în faţă afişată întrebarea şi câteva butoane afişate pe ecran; cu degetul ating ecranul în dreptul butonului şi ai validat răspunsul. Sistemul cu cinci răspunsuri greşite are numeroase avantaje. Examinatorul nu mai are de sortat dintre formularele greşite deja, prelucrarea manuală este automatizată, în plus în momentul în care un candidat a fost eliminat, imediat în sală poate fi introdus următorul, fără a fi necesară o întreagă serie. Sistemul e mult mai rapid, elimină mult din timpii morţi alocaţi pentru studierea chestionarelor de hârtie. În acest fel, examinarea decurge mai rapid, se poate ajunge, în ceea ce priveşte Biroul din Timişoara, numărul celor examinaţi pe zi poate urca până la 280 de persoane pe zi. Testul teoretic are câteva etape. În primul rând, se realizează un test de acomodare a candidatului, din trei întrebări. Urmează testul propriu-zis, fiecare întrebare conţine trei variante de răspuns, dintre care se selectează răspunsurile corecte. Pe ecranul LCD este montată o cameră, aceasta realizează trei poze pe durata testului. Toate datele sunt stocate, împreună cu pozele, pe un server central, pentru verificări ulterioare. În acest fel se elimină orice fel de fraudă.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor