Examenul de titularizere pentru profesori

Reactualizat la:
Examenul de titularizere pentru profesori
Aproape 60% dintre participanţii la concursul de ocupare a posturilor didactice n-au reusit să ia note peste 7.

Şi în acest an, concursul de titularizare a cadrelor didactice a demonstrat lipsa de interes pentru un post în învăţământ. În Capitală, iniţial se înscriseseră 4.687 de candidaţi, dar la examen s-au prezentat doar 3.566 dintre ei. Numai că 649 (18,81%) dintre aspiranţii la nobila meserie de dascal în Bucureşti au rămas „corijenţi” la materiile pe care ar fi dorit să le predea, notele obţinute de ei fiind sub 5.

Acestora li se mai adaugă 111 care s-au retras – nu doar din motive medicale, ci şi de frica subiectelor, şi alţi cinci care au încercat să fraudeze examenul. Inspectorul general şcolar pe Capitală, Cristian Alexandrescu, se declară mulţumit de filtrarea „la sânge” a viitorilor profesori.

În Bucureşti, candidaţii cu medii peste 7 – care le asigură titularizarea pe post – au fost în număr de 1.445, iar alţi 1.352 – cu medii între 5,00 şi 6,99, au primit dreptul de a continua ca suplinitori. În judeţul Arad, mai puţin de o treime dintre profesorii participanţi la concursul de titularizare au reuşit să depăşească nota 7, proporţia păstrându-se şi în judeţul Galaţi. Iaşiul stă ceva mai bine, cu aproape 600 de medii de titularizare, obţinute de la 1.300 de candidaţi. Cei cu medii mici vor continua totuşi să profeseze, dat fiind faptul că este nevoie de personal în învăţământ.

Sursa: Antena30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor