Examenul de rezidenţiat bate la uşă!

Examenul de rezidenţiat bate la uşă!
Ministerul Sănătăţii a făcut publică repartiţia pe centre de pregătire a locurilor şi posturilor pentru concursul de rezidenţiat, sesiunea 16 noiembrie 2008.

Astfel, pe ţară, au fost poziţionate în acest an 2327 de locuri, asta după ce, la întâlnirea pe care au avut- o reprezentanţii studenţilor cu cei din ministerul sănătăţii, numărul acestora a fost suplimentat cu 279. În aceste condiţii s-a ajuns la nivelul locurilor scoase la concurs în anul 2007. În altă ordine de idei, în domeniul medicină sunt 51 de specialităţi, în domeniul medicină dentară sunt 3 specialităţi, iar în domeniul farmacie 2 specialităţi. Pentru centrul din Timişoara au fost scoase la „mezat”, 235 de posturi/locuri în domeniul medicină sunt 37 de specialităţi (cele mai multe fiind în domeniul medicină de familie, respectiv 50 de posturi/locuri) şi 13 locuri/posturi în domeniul medicină dentară. Pentru domeniul farmacie nu a fost scos la Timişoara nici un post. La Autoritatea de Sănătate Publică Timiş sunt înscrişi 308 candidaţi. Ei pot candida pentru oricare centru de pregătire din ţară sau pot opta pentru o pregătire pe loc, fără a avea post , urmând ca ulterior să susţină un alt concurs după o altă perioadă de pregătire, pentru un post pe specialitatea aleasă. Până în 15 decembrie 2008, Ministerul Sănătăţii va publica tematica şi bibliografia pentru examenul de rezidenţiat din 2009, iar numărul posturilor/locurilor scoase la concurs se va face public cu şase luni înainte de examen.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !