Examenele trecute prin xerox

3Comentarii
Examenele trecute prin xerox
TIMIŞOARA. Sesiunea este în toi, iar studenţii au intrat deja în priză. Numărul chefurilor s-a redus considerabil, nopţile sunt mai albe ca de obicei, cănile de cafea sunt veşnic pline, iar mucurile de ţigară umplu toate scrumierele.

În această perioadă, nici o afacere nu este mai profitabilă în Complexul Studenţesc decât o dugheană în care se află un copiator.

Tinerii stau la cozi pentru a-şi copia cursurile, spre bucuria patronilor care şi-ar dori să fie sesiune în fiecare săptămână. Pentru orice student conştiincios, apropierea sesiunii coincide cu o perioadă destul de lungă de stres: „Mâine am un examen important şi nu am învăţat nimic. Noaptea asta o să fie groaznică”. Cearcăne adânci, teancuri de cursuri, căni de cafea, toate dau de veste că a început „stresiunea”. Prin Complexul Studenţesc e destulă linişte.

Câţiva studenţi trec pe alei, cu mai multe cursuri în mână. „Mă duc să-mi copiez nişte cursuri, că am un examen greu şi aş vrea măcar să le citesc”, spune Alina, studentă la Politehnică. Când vine vorba de banii pe care i-a lăsat pe la xeroxuri,studenta oftează: a dat peste 150 de lei. „Eu mai şi lucrez, că am nevoie de bani, dar trebuie să fac şi facultatea asta. Am dat jumătate de salariu pe cursurile astea nenorocite”, mai spune Alina. O alta problemă scumpă a studenţilor de la Politehnică o reprezintă proiectele, care costă destul de mult pentru buzunarul unui tânăr care trăieşte din banii părinţilor. „Eu, sincer, nu am talent la desen. Aşa că trebuie să plătesc un coleg să-mi facă proiectul. Mă costă peste 100 de lei”, a spus Sandu, student la Politehnică.

Rolele sunt pentru note mari

Cum nu prea au chef de învăţat, unii studenţi au apelat la tot felul de metode de copiat. Când vine vorba de aşa ceva, tinerii dau dovadă de o îngeniozitate ieşită din comun. De la celebrele fiţuici ascunse prin buzunare până la hands-free sau SMS, toate acestea duc la mult dorita notă de trecere.

„Eu am copiat destul de mult, să fiu sincer. De cele mai multe ori am apelat la metoda rolelor, care s-a dovedit a fi foarte bună. Iei două beţişoare şi legi capetele fiţuicii de fiecare beţişor. În timpul examenului trebuie doar să învârţi uşor foaia. Merge aşa. Garantez eu!”, povesteşte Sandu. Dacă nu ies rolele, vara se poate copia într-un alt fel. Studenţii spun că e bucurie mare dacă sunt lăsaţi să intre în examen în pantaloni scurţi, pentru că îşi lipesc pe picioare fiţuici. La fete, această metodă funcţionează şi iarna, dacă îşi iau fuste. Mulţi tineri cataloghează însă aceste metode drept rudimentare, aşa că ei apelează la altă tehnică. Mai bine zis, la telefoanele mobile.

 

 

„Cinciul” e asigurat prin mesaj pe mobil

Hands-free-ul e cea mai bună metodă de copiat. Îţi spun eu sigur. La fete e foarte simplu, pentru că îşi pun casca în ureche şi nu se vede dacă au părul lung. Cei de afară le sună şi le dictează subiectul cuvânt cu cuvânt”, spune un student timişorean. Pentru băieţi, „metoda hands-free” e puţin mai grea, pentru că trebuie să îşi pună casca în mânecă.

„Stai cu telefonul în buzunar, iar casca o ţii în mânecă. Cablul se lipeşte frumos pe corp şi nu ai nici o problemă”, este de părere tânărul. Dacă nu doriţi sa riscaţi sau vă trebuie doar un cinci, mai există şi alte posibilităţi, cum ar fi SMS-ul. Studenţii spun că această metodă merge mai mult la laboratoare, când nu este nevoie ca studentul să scrie foarte mult. Aceştia spun că „metoda SMS” e pentru nota cinci. La fel, de acasa, un coleg trimite mesaje cu câteva indicii sau răspunsuri. E o „corespondenţă” nu prea complicată…

 

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor