Evidenţa Persoanelor Timişoara, lovită de neprevăzut

9Comentarii
Evidenţa Persoanelor Timişoara, lovită de neprevăzut
Timişoara – Finalizarea lucrărilor la noul sediu al Direcţiei de Evidenţa a Persoanelor şi Casa Căsătoriilor, din spatele poştei mari, va întârzia din cauza zidului medieval descoperit în zonă în urma săpăturilor. Sediul ar fi trebuit să fie gata la finele anului!

Clădirea care va adăposti noul sediu al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Timişoara din cadrul primăriei, de pe bulevardul Mihai Eminescu nr. 11, din parcul situat în spatele poştei mari, ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2008. Este vorba de o nouă construcţie, cu subsol, parter şi un etaj, pentru evidenţa populaţiei, precum şi reabilitarea unui vechi corp de clădire, pentru o Casă a căsătoriilor. Lucrările nu sunt însă într-un stadiu prea avansat, ba chiar timişorenii pot vedea acolo, în prezent, doar o groapă imensă, în condiţiile în care se apropie iarna. “Termenul de finalizare ar fi luna decembrie, dar nu se mai pune problema. S-a întârziat cu trei luni şi din cauza faptului că acolo a fost descoperit un vestigiu arheologic, un zid, şi au fost necesare lucrări arheologice, acum situl s-a închis, dar, cu ocazia săpăturilor, se pare că s-au depăşit puţin nişte cote iniţiale prevăzute în proiect. Una peste alta, nici vorbă de respectarea termenului iniţial, care era de opt luni. Nu putem face nici Casa Căsătoriilor cu tot acel şantier acolo… Sperăm ca la anul pe vremea asta să ne mutăm în noul sediu“, spune directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Timişoara, Vasile Tărciatu. Reprezentanţii firmei care se ocupă de execuţia lucrărilor spun că de vină a fost… neprevăzutul: “Termenul iniţial era, într-adevăr, de opt luni, dar au apărut tot felul de lucrări suplimentare neprevăzute. Am găsit un buncăr de beton, reţele de apă şi canalizare care nu erau trecute pe hărţi şi un vechi zid al Cetăţii. În urma unei vizite a celor de la Inspecţia în Construcţii şi a celor de la Muzeul Banatului, lucrările au fost sistate. Urmează să reluăm şantierul, dar asta înseamnă o decalare a lucrărilor cu cel puţin opt luni de la data reînceperii lor“, ne-a declarat Ciprian Nistea, administratorul firmei constructoare. Valoarea lucrării se ridică la aproximativ 800.000 de euro.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor