Evacuare matinală printre pieţarii din zona Soarelui

4Comentarii
Evacuare matinală printre pieţarii din zona Soarelui
Mesele din piaţa de pe strada Oglinzilor din zona Soarelui din Timişoara au fost luate pe sus, vineri dimineaţa. Societatea care avea concesionat terenul de la primărie nu şi-a achitat taxele, deşi încasa bani frumoşi de la cei care vindeau legume-fructe în piaţă. 

De evacuarea pieţei de pe strada Oglinzilor s-au ocupat inspectorii Primăriei Timişoara, împreună cu poliţiştii comunitari, şi o firmă care are contract cu municipalitatea. La orele dimineţii, câţiva pieţari îşi scoseseră deja marfa pe tarabe şi lăzi. Oamenii erau mai degrabă bucuroşi de ceea ce se întâmplă, pentru că au fost anunţaţi dinainte că piaţa nu va fi desfiinţată, ci se vor aduce alte mese şi vor plăti şi taxe mai mici. Unii pieţari spuneau că plăteau aproape 700 de lei pe lună ca să vândă legume şi fructe aici, cu tot cu banii pentru pază parcare, curăţenie, taxă WC etc. şi primeau chitanţe pe banii achitaţi. Alţii alegeau plata cu ziua: „Plăteam 20 de lei pe zi, dar mai plăteam şi pentru toaletă şi altele, ajungeam la 24 de lei. Nu ne dădeau nici chitanţă. Să sperăm ca acum va fi mai bine, măcar dăm banii la stat”, ne-a spus o femeie din piaţă. În fapt, primăria a evacuat bunurile societăţii Dindicin Impex SRL, iar spaţiul a fost preluat provizoriu de SC Pieţe SA, până când consiliul local va hotărî dacă societatea din subordinea sa se va ocupa de piaţă sau va fi concesionată altcuiva. „Am avut un contract de concesionare cu societatea Dindicin, care nu şi-a onorat datoriile faţă de primărie. Ne-am judecat timp de vreo trei ani cred, am obţinut sentinţă de anulare a contractului de concesiune şi eliberăm incinta. În contractul de concesionare se stipulează că toate construcţiile efectuate în timpul concesiunii trec în proprietatea primăriei, la finalizarea contractului. Oamenii nu vor suferi cu nimic”, a dat asigurări şeful Direcţiei Patrimoniu a municipalităţii, Nicuşor Miuţ.


Piaţa fostului primar din Remetea

Reprezentantul firmei, Mihai Petre, fostul primar din comuna Remetea Mare, nu este însă dispus să renunţe la construcţii: „Eu, ca fost primar, n-am avut voie să exercit activităţi comerciale. Societatea a fost administrată de un fiu de-al meu, nu şi-a achitat o perioadă obligaţiile la primărie, primăria ne-a dat în judecată şi ne-a citat la o adresă alta decât cea de aici, ne-am trezit judecaţi, executaţi, cu capul tăiat. Pe viitor probabil că vom deschide un alt proces pentru mijloacele fixe care sunt în piaţă, clădirile şi restul”, a declarat Petre. Reprezentanţii municipalităţii susţin că mai au de recuperat de la societatea în cauză peste 6.000 de lei, lucru negat de presupuşii datornici: „Datoriile care existau, ne-am judecat, există o hotărâre definitivă şi irevocabilă, i-am câştigat, din punctul nostru de vedere nu avem nicio datorie. Tot instanţa va hotărî ce-i real şi ce nu”, a adăugat Mihai Petre. Cert este că piaţa din zona Soarelui va funcţiona în continuare.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor