Europenii preferă vacanţele acasă la ei

Reactualizat la:
Europenii preferă vacanţele acasă la ei
În urma unui studiu efectuat de Oficiul Statistic European, unii europeni manifestă o preferinţă pentru propria ţară ca destinaţie de vacanţă. Această tendinţă, însă, nu caracterizează toate statele membre UE.

Astfel, în Uniunea Europeană a celor 25, remarcă Eurostat, pentru cel puţin 57% dintre vacanţe s-a optat pentru interiorul ţării. Călătoriile în străinătate au reprezentat 43% din totalul de călătorii turistice, iar 2/3 din acestea au fost făcute în Uniunea Europeană. Cât despre mijlocul de transport pentru care s-a optat în principal, acesta este maşina proprie (58% dintre călătorii). Urmează, în topul preferinţelor, căile aeriene (25%), şi respectiv căile ferate şi autocarul în procente egale de 8%.

În Grecia, Spania, Franţa şi Polonia, mai mult de 80% dintre vacanţe au fost petrecute între graniţele ţării. În schimb, există diferenţe importante între statele membre în ceea ce priveşte alegerea destinaţiei de vacanţă. Procentele cele mai ridicate de călătorii interne au fost înregistrate în Grecia (90%), Spania (88%), Franţa (83%) şi Polonia (82%). Cât despre preferinţa pentru călătoriile în străinătate, aceasta a fost înregistrată în cel mai mare grad în Luxemburg (99%), Belgia (79%), Irlanda şi Slovenia (73%) şi în Danemarca (69%). În medie, în Uniunea Europeană, 28% dintre călătoriile turistice au fost facute în alte state membre UE şi 15% în ţări din afara Uniunii. Statele în care s-a optat cel mai mult pentru alte ţări membre UE ca destinaţie turistică sunt Luxemburg (81%), Belgia (61%), Irlanda (57%) şi Danemarca (50%).

Sursa: Antena3 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor