Europenii ne verifica gunoiul pentru a ne oferi un trai mai bun

De M. Hoster
1Comentariu
Europenii ne verifica gunoiul pentru a ne oferi un trai mai bun
Europenii ne verifica gunoiul pentru a ne oferi un trai mai bun
Veşnica discuţie legată de deponeul ecologic de la Ghizela nu a luat sfârşit odată cu acordarea managementului către firma lugojeană Salprest. Comisia Europeană nu pare mulţumită de rezultatele proiectului pe care l-a finanţat şi a angajat o firmă care să găsească problemele apărute în gestiunea deşeurilor din Timiş.

Comisia Europeană îşi pune serios întrebări legate de proiectul integrat de management al deşeurilor finanţat în judeţul Timiş. Iar pentru a vedea în ce măsură acesta a fost pus în practică pentru ca judeţul să se încadreze în cerinţele UE din domeniu a contractat o societate, Jaspers, pentru a efectua un studiu privind gestiunea deşeurilor, în perioada 2014-2020. Acest document are rolul de a stabili gradul de conformare al judeţului la directivele Uniunii Europene privind protecţia mediului şi legătură cu proiectul administraţiei judeţene intitulat „Sistemul integrat de gestiune a deşeurilor în Timiş”, finanţat prin POS Mediu.

Recent, preşedintele CJT Titu Bojin şi vicepreşedintele Călin Dobra au avut o întrevedere cu reprezentanţii firmei Jaspers. La întrevedere au mai luat parte reprezentanţi ai organismului intermediar POS Mediu, Primăriei municipiului Timişoara, Primăriei comunei Ghizela, Gărzii şi Agenţiei de Mediu, ADID Timiş şi operatori de salubritate. „A fost o primă întâlnire de lucru pe care am avut-o cu reprezentanţii Jaspers care în perioada următoare vor culege, de la instituţiile abilitate, toate informaţiile necesare realizării respectivului studiu”, a precizat preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin.

Teoretic, problema gunoaielor ar fi trebuit deja rezolvată. Mai mult cu cât a fost desemnată şi o firmă care să se ocupe cu managementul deponeului ecologic de la Ghizela. Societatea lugojeană Salprest a primit, pentru şase luni, conducerea locaţiei de la Ghizela. Din păcate, nici acum sistemul nu funcţionează. „Noi am dat pentru şase luni conducerea deponeului către cei de la Salprest. Ei erau singura firmă de stat. La Ghizela ei se află în pregătiri pentru începerea activităţii acolo. Sun probleme cu utilajele cu care se va lucra. Ei trebuie să se doteze în continuare. S-a făcut un contract pe şase luni cu posibilitatea de a fi prelungit. Am speranţa că încet, încet, se vor rezolva toate problemele şi se vor închide gropile de gunoi.”, a declarat Titu Bojin.

În prezent procedura de acordare definitivă a managementului deponeului este blocată, o firmă contestând în instanţă procedura. Să vedem dacă găsim soluţii pentru a valida licitaţia. Cred eu că pe zona deşeurilor, a sistemului integrat, vom putea să finalizăm în câteva luni”, a mai declarat Bojin.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor