Eugen Stănescu se întoarce la RATT! Nu se ştie pentru cât timp…

33Comentarii
Gheorghe Ciuhandu
Gheorghe Ciuhandu
Fostul director al RATT Eugen Stănescu s-a prezentat, marţi, din nou, la Primăria Timişoara, împreună cu executorul judecătoresc, pentru a-l obliga pe primar să pună în aplicare decizia Tribunalului Timiş privind reinstalarea sa la şefia Regiei. Primarul are termen zece zile ca să-l numească!

Instanţa a hotărât, în martie 2009, anularea rezultatelor concursului organizat anul trecut de Primăria Timişoara pentru funcţia de director al RATT, câştigat de Ioan Goia, şi numirea următorului candidat care îndeplinea condiţiile de participare şi promovare la concurs, decizia Tribunalului Timiş fiind executorie. Al doilea clasat a fost Eugen Stănescu, cel care a condus Regia de Transport înainte de Goia. Contracandidaţii lui Goia, Mircea Cojocariu şi Stănescu, au contestat concursul pentru că cel care a ieşit câştigător s-ar fi aflat în incompatibilitate şi nu ar fi avut dreptul să participe la concurs, pentru că deţinea acţiuni la o societate cu profil asemănător cu cel al RATT. Goia a susţinut că îşi cesionase deja acţiunile. Cum primăria a tergiversat punerea în aplicare a deciziei magistraţilor, Stănescu a mai venit o dată cu executorul la primărie, săptămâna trecută, dar primarul Gheorghe Ciuhandu era plecat din ţară. Marţi, Stănescu s-a prezentat din nou la primărie.


Primarul vrea un nou concurs la RATT

Edilul-şef a convocat Comisia de examinare care s-a ocupat de concurs: „Dorinţa mea este să rezolvăm această problemă, dar sentinţa este foarte echivocă, o să discutăm serios. Părerea mea este că ar trebui organizat un nou concurs, aşa ar fi cel mai corect şi decent. Sentinţa judecătorească nu a fost dată pe fond, ci pe anumite vicii de procedură, noi oricum vom merge înainte cu procesul”, declara Ciuhandu, înainte de întâlnirea cu Stănescu. În urma discuţiilor, s-a hotărât însă ca Stănescu să revină la şefia RATT, iar primarul trebuie să-l numească în următoarele zile: „Comisia de concurs l-a mandatat pe primar să emită o dispoziţie în spritul deciziei de numire a lui Eugen Stănescu ca director, urmează ca în zece zile să se negocieze contractul de management şi salarizarea, care vor fi anexe la dispoziţia de numire. În acelaşi timp vor continua procedurile în instanţă”, ne-a declarat Flavius Boncea, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

Atât Goia, cât şi primăria au făcut însă recurs şi nu este exclus ca situaţia să se schimbe chiar în următoarele zile: „S-a hotărât ca în zece zile să se emită dispoziţia de numire a mea. Pentru mine, era foarte clar, de la început, că aşa trebuie să se întâmple, mai puţin pentru cei de la primărie. Miercuri se va judeca recursul”, a spus Stănescu, bucuros de victoria obţinută marţi, chiar dacă lucrurile nu sunt încă bătute în cuie.33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor