Este oficial, de azi se scumpeste gunoiul in Timisoara!

De A. Strugariu
3Comentarii
Este oficial, se scumpeste gunoiul in Timisoara!
Este oficial, se scumpeste gunoiul in Timisoara!
Cresc tarifele pentru serviciile de salubrizare în Timişoara. Consilierii locali au adoptat în această săptămână o hotărâre care prevede actualizarea şi modificarea tarifelor cuprinse în contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare către Retim de la 1 martie.

Tariful pentru colectarea, transportarea, depozitarea şi neutralizarea deşeurilor menajere de la populaţie cu pubelă în comodat va creşte de la 7,81 lei pe lună fără TVA la la 8,21 lei fără TVA, respectiv 10,18 lei pe lună cu TVA.

Pentru colectarea, transportul, depozitarea şi neutralizarea deşeurilor menajere şi asimilate de la instituţii şi agenţi economici, tariful va crește de la 80,04 lei pe metru cub fără TVA, cât este acum, la 84,10 lei fără TVA, respectiv 104,28 lei cu TVA.
Cele mai mari creșteri de tarife se vor înregistra pentru colectarea, transportarea şi depozitarea deşeurilor stradale. Este vorba despre o majorare de la 24,09 lei pe tonă fără TVA la 107,35 lei pe tonă fără TVA, respectiv 133,11 lei cu TVA.

Colectarea, transportarea şi depozitarea deşeurilor vegetale va creşte de la 24,08 lei pe tonă fără TVA, cât este în prezent, la 118,41 lei fără TVA, respectiv 146,83 lei cu TVA.

Tariful pentru colectarea, transportarea şi depozitarea depunerilor clandestine de deşeuri va crește de la 24,08 lei pe tonă fără TVA la 121,46 lei fără TVA, respectiv 150,61 lei pe tonă cu TVA.

Societatea Retim justifică modificarea tarifelor pentru ultimele trei servicii având în vedere că nu au fost luate costurile de transport şi depozitare a deşeurilor rezultate din activităţile de salubrizare stradală la deponeul ecologic de la Ghizela, pentru că din martie 2013 va începe închiderea definitivă a gropii de gunoi de la Parţa, iar în plus trebuie plătit un tarif de depozitare către Salprest Lugoj, operatorul deponeului de la Ghizela. „Aceste tipuri de deşeuri mai pot fi depuse doar până în 15 martie la Parţa”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

Tarifele vor fi actualizate cu indicele preţurilor de consum pentru populaţie, agenţi economici şi instituţii publice, respectiv vor fi modificate pentru colectarea, transportarea şi depozitarea deşeurilor stradale, a celor vegetale şi a celor provenite din depuneri clandestine de la 1 martie 2013, potrivit hotărârii de consiliu local adoptate în această săptămână de Consiliul Local Timişoara.

Activităţile specifice serviciului de salubrizare au fost delegate către Retim Ecologic Service printr-un contract de concesiune încheiat în 2006.

Din martie se scumpeste gunoiul la Timisoara3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor