Şereş, nemultumit de buget

Reactualizat la:
Codruţ Şereş s-a declarat nemulţumit de bugetul Ministerului Economiei şi Comerţului pe anul 2006. Aflat la Alba Iulia, el a declarat că, din cauza banilor prea puţini, multe dintre programele ministerului nu vor putea fi duse la bun sfârşit anul viitor.

Şereş este convins că din această cauză România se va confrunta cu mari probleme în domeniul protecţiei mediului. Ministrului Industriei şi Comerţului spune că în următoarea perioadă mai multe mine vor fi închise, dar fondurile sunt insuficiente pentru conservarea lor.

Ministrul Şereş s-a arătat nemulţumit şi de situaţia industriei de apărare, care a rămas, spune el, dimensionată la nivelul din 1989. El susţine că de 15 ani angajaţii marilor companii din acest sector al industriei se află în şomaj tehnic şi aşteaptă lunar să primească 75% din salariu.

Asta în condiţiile în care de la Revoluţie şi pînă acum, industria de apărare a asigurat doar 10 la sută din comenzile armatei române. Şereş a anunţat că uzinele din industria de apărare nu vor mai primi fonduri de la buget decît cîteva luni. Apoi, activele uzinelor vor fi închiriate, vîndute sau vor face obiectul unor asocieri în participaţiune.
Regulament de plasare a anunturilor