Episcopul Bercea, la masă cu sărmanii din comunitate

De Crina Dobocan
La masă cu sărmaniiFoto: Eugen Ivuț
La masă cu sărmaniiFoto: Eugen Ivuț
PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a luat prânzul cu beneficiarii cantinei sociale „Maria Rossa”.

Mulți și-au pierdut slujbele, familiile și locuințele, dar mulțumită activității Caritas Eparhial Oradea, aceștia nu și-au pierdut demnitatea. Este vorba despre cei 40 de beneficiari (30 permanenți și 10 ocazionali) ai cantinei sociale „Maria Rossa”. Caritas Eparhial Oradea este o organizație caritabilă care funcționează pe lângă Episcopia Greco-Catolică și care conduce și cantina socială unde iau masa zilnic 40 de sărmani.

Episcopul Virgil Bercea a răspuns invitației Asociației Caritas Eparhial Oradea de a lua masa de prânz cu acești oropsiți ai sorții. În acest fel, organizația filantropică orădeană a marcat Ziua Mondială a Săracilor, marcată pe 17 noiembrie.
Întâi, episcopul Bercea i-a servit pe sărmani, pe urmă s-a așezat alături de cei greu încercați și de cei de la periferiile societății și a mâncat prânzul împreună cu ei.

Mânat de mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru a III-a Zi Mondială a Săracilor, din 17 noiembrie 2019 – „Nădejdea celor săraci nu va pieri pentru totdeauna”, episcopul i-a salutat pe aceștia, a recitat rugăciunea „Tatăl nostru” împreună cu ei și le-a ascultat problemele și suferințele. Totodată, el i-a încurajat pe cei care, din varii motive, sunt în situația de a apela la această masă. Pe mulți dintre acești beneficiari episcopul a ajuns să-i cunoască personal, datorită faptului că îi ajută deseori.

Prânzul a fost unul obișnuit de zi de luni (ciorbă de legume, cuşcuş cu carne, pâine și, cu totul special, o ciocolată oferită de PSS Virgil Bercea).

„Toți suntem săraci”

Episcopul a fost însoțit de protopopul Gavril Buboi, preoții Ovidiu Duma, Iulian Robu, Eduard Fischer, Ernest Horvat, Anton Cioba și Mihai Fechetă, precum și de prof. Alexandru Stoica, directorul Liceului „Don Orione”, prof. Traian Ostahie, de la Liceul Teologic „Iuliu Maniu”, Ramona Dragoș de la Biroul Pastoral pentru Laici și de cinci studenți teologi.

Potrivit preotului Olimpiu Todorean, președintele Caritas Eparhial Oradea, a fost și o ocazie de a-i cunoaște pe cei care sprijină colectele derulate în biserici și școli, prin care Caritas Eparhial poate să susțină cantina socială și, implicit, să le asigure zilnic o masă caldă la prânz.
Într-un fel sau altul – a spus PSS Virgil – toți suntem săraci.

„Avem fiecare dintre noi sărăciile noastre, lipsurile noastre, poate nu ca aceste persoane. De aceea, ar trebui fiecare să avem grijă de noi și de cei din jurul nostru, pentru că pe săraci pururi îi avem cu noi”, a spus episcopul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor