Emil Boc roagă parlamentarii PDL să voteze bugetul fără amendamente, în forma Guvernului

Emil Boc roagă parlamentarii PDL să voteze bugetul fără amendamente, în forma Guvernului
Primul-ministru Emil Boc le-a recomandat senatorilor PDL să voteze bugetul fără amendamente, deoarece suplimentarea fondurilor acordată unui sector ar diminua banii alocaţi altui sector, însă nu a exclus o rectificare bugetară în funcţiile de performanţele economiei în 2010.

Întrebat dacă senatorii democrat-liberali i-au solicitat, în cadrul întrâlnirii pe care a avut-o luni cu aceştia, fonduri suplimentare pentru colegiile din care provin, preşedintele PDL a răspuns: “Banii sunt cei din buget. Nu avem bani puşi deoparte, nu avem buzunare secrete. Nu putem ieşi din bugetul cu deficit de 5,9%”. Primul-ministru a spus că introducerea euro impune reducerea graduală a deficitului bugetar astfel încât să se ajungă la un deficit de 3%.

Pe de altă parte, Emil Boc a spus că parlamentarii au dreptul să depună amendamente la proiectul Legii bugetului de stat, însă a susţinut că resursele sunt limitate. “Dreptul parlamentarilor de a depune amendamente nu poate fi limitat (…) Rugămintea mea ar fi să mergem pe bugetul aşa cum a fost adoptat el în Guvern”, a încheiat Boc.

Premierul a spus că este important să se elimine orice sursă de risipă din sistemul public şi să se creeze resurse prin economii. Premierul a spus că suplimentarea fondurilor pentru un minister va determina reduceri bugetare la altul, dar nu a exclus a priori alocarea unor bani mai mulţi pentru anumite sectoare, acest lucru depinzând de evoluţia economiei româneşti şi de economiile făcute de către Guvern.

Premierul ar trebui să se întâlnească şi cu deputaţii PDL. Conform unor surse parlamentare, deputaţii intenţionează să-l invite pe Boc pentru luni, sau chiar mai devreme.

Depunerea amendamentelor la cele două proiecte de buget de către parlamentari se face între 4 şi 7 ianuarie. Începând de marţi, 5 ianuarie, cele două bugete au intrat în dezbatere în comisiile avizatoare. Pe 7 ianuarie, comisiile de buget-finanţe se reunesc în vederea analizei amendamentelor parlamentarilor, acestea trebuind să depună rapoartele până pe 10 ianuarie.  Dezbaterea bugetelor în plenul reunit va începe la data de 11 ianuarie, într-o sesiune extraordinară. 

Sursa: NewsIn

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase