Elvis Presley, omagiat în toată lumea în ziua când ar fi împlinit 75 de ani

3Comentarii
Elvis Presley, omagiat în toată lumea în ziua când ar fi împlinit 75 de ani
Pentru a sărbători ziua în care Elvis Presley ar fi împlinit 75 de ani, fanii din toată lumea au organizat întâlniri omagiale, muzeele au deschis expoziţii tematice, iar fosta soţie a artistului, Priscilla, alături de fiica şi nepoţii regelui rock ‘n’roll, a dat o petrecere lângă Graceland.

Peste 3.000 de persoane au cumpărat bilete pentru a vizita Graceland pe 8 ianuarie, cu ocazia zilei de naştere a Regele Rock ‘n’ Roll-ului. Fosta sa soţie, Priscilla Presley, a declarat că va urma un an întreg de evenimente organizate în onoarea lui Elvis la Graceland, reşedinţa din Memphis a artistului, relatează presa internaţională.

Sute de fani ai lui Elvis au înfruntat vremea rece şi ninsoarea pentru a-l celebra, la aniversarea a 75 de ani de la naşterea sa, vineri, la Graceland. Peste 1.500 de persoane care au tremurat la -11 grade şi au cântat împreună “That’s All Right” au fost primite cu căldură de fosta soţie a regelui rock ‘n’roll, Priscilla, de fiica acestuia, Lisa Marie, şi de cei doi nepoţi, Benjamin Keough, care seamănă izbitor cu Elvis, şi Riley. Cei patru au apărut în faţa fanilor pe o scenă dintr-un cort deschis situat într-un complex comercial din apropierea Graceland. Priscilla a mulţumit vizitatorilor pentru că au venit şi a declarat într-un interviu că “Elvis a fost, probabil, mai popular după ce a plecat dintre noi”.

“Cred că Elvis va fi mereu o parte din muzică, indiferent ce s-ar întâmpla. Era în sângele său. Nu ştiu dacă ar cânta rock chiar acum, cred că ar fi ajuns la gospel. Poate chiar ar fi ajuns să predice. Îi plăcea să predea şi iubea Biblia. Dar întotdeauna ar fi fost dedicat muzicii sale, asta este sigur”, a spus Priscilla Presley.

Inclusiv echipa de baschet Memphis Grizzlies îl omagiază pe Rege - jucătorii vor purta adidaşi din piele albastră de căprioară la unul dintre meciurilor lor. În plus, canalul de televiziune Turner Classic Movies va difuza un maraton al filmelor cu Elvis.

În Atlanta, au fost organizate zeci de petreceri şi expoziţii omagiale, iar într-o gară din Sydney s-au strâns sute de fani australieni ai Regelui, pentru a merge la festivalul organizat anual în onoarea idolului lor în oraşul Parkes.

La muzeul Grammy din Los Angeles a fost deschisă, vineri, expoziţia “Elvis 21”, care cuprinde câteva zeci de fotografii cu Elvis Presley făcute de Al Wertheimer în 1956. Wertheimer a fost trimis la un show televizat pentru a-l fotografia pe tânărul Elvis, în vârstă de 21 de ani, încă necunoscut publicului la acea dată. “Când mi s-a spus că trebuie să-l fotografiez pe Elvis am întrebat…pe cine?”. Aceea a fost prima şi ultima dată când fotograful s-a întrebat cine e Elvis, pentru că după acel show televizat Elvis şi-a câştigat celebritatea. Expoziţia de la Grammy Museum va fi deschisă până pe 28 martie.

La National Portrait Gallery din Washington a fost deschisă, tot vineri, expoziţia “One life: Echoes of Elvis”, mai modestă, care conţine câtev ailustraţii ale produselor derivate care au fost inspirate de Elvis, dar şi un bust masiv aurit al cântăreţului, asemănător lui Cezar, dar şi cărţi care arată reţetele favorite ale regelui rock ‘n’roll.

La muzeul presei Newseum din Washington a fost deschisă expoziţia “Elvis! His groundbreaking, hip-shaking newsmaking story”, care cuprinde filme, scrisori, telegrame care relatează efectul senzaţional al vieţii lui Elvis în media, de la cursa sa pentru succes, până la decesul său. Expoziţia care cuprinde obiecte rare precum Harley Davidson-ul lui Elvis din 1957, dar şi centura aurită pe care a purtat-o, în 1970, la întâlnirea cu preşedintele american Richard Nixon.

În Las Vegas, fanii îl pot omagia pe Elvis la un spectacol al celebrului Cirque du Soleil, numit “Viva Elvis”.

Vânzările produselor de marketing care poart brandul Elvis Presley au adus în 2009 încasări de peste 55 de milioane de dolari de la cei 600.000 de vizitatori ai Graceland-ului.  Presley se numără printre cele mai de succes personalităţi decedate – în 2007 şi 2008 a ocupat primul loc în clasamentul Forbes al celebrităţilor care produc bani şi după ce au murit. În 2009, însă, Elvis a fost depăşit în clasament de designerul Yves Saint Laurent, compozitorii Rodgers şi Hammerstein şi de Michael Jackson.

Elvis Presley, supranumit Regele Rock ‘n’ Roll-ului, a decedat pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de dependenţa de medicamente. Artistul a înregistrat mii de melodii, a vândut zeci de milioane de discuri şi a făcut carieră şi în filme, cu roluri în 31 de pelicule.

Sursa: Newsin3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor