Elevii susţin de luni proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului

5Comentarii
Elevii susţin de luni proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului
Peste 7000 de elevi din judeţul Timiş vor susţine începând de luni proba practică de calculator din cadrul examenului de Bacalaureat. Odată trecută, proba va aduce elevilor certificate de competenţă în loc de note.

Proba de Competenţe digitale se va desfăşura în perioada 19-29 aprilie şi, la fel ca celelalte probe orale, va aduce elevilor certificate de competenţă, care se ataşează notei finale de bacalaureat. Nota finală de Bacalaureat va fi media aritmetică a celor trei, respectiv patru, probe scrise, pentru cei care au dat examen scris şi în limba maternă. Susţinerea probei practice de calculator este obligatorie, însă elevul promovează indiferent de calificativul primit. Subiectele la proba de Competenţe digitale vor include întrebări legate de localizarea unui director, utilizarea fişierelor de tip .doc, .xls şi .ppt, rolul programelor antivirus şi navigarea pe internet. Proba de calculator este o noutate în examenul de Bacalaureat de anul acesta, fiind introdusă între probele de bacalaureat de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Următoarea probă orală a examenului de Bacalaureat va avea loc în perioada 31 mai – 4 iunie 2010,  la limba modernă. Probele scrise vor debuta pe 28 iunie, cu cea la Limba română. Pe 29 iunie elevii vor da proba scrisă la Limba maternă, iar examenul va continua cu proba scrisă obligatorie a profilului, pe 30 iunie, şi cu proba scrisă la alegere a profilului, pe 2 iulie. Rezultatele parţiale de la Bacalaureat vor fi afişate în data de 4 iulie, iar după rezolvarea contestaţiilor vor fi făcute publice şi cele finale, pe 8 iulie. A doua sesiune de Bacalaureat este programată în perioada 23 august – 9 septembrie.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor