Elevii, studentii si doctoranzii nu vor mai fi pusi pe drumuri pentru a-si dovedi calitatea de asigurat

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Elevii, studentii si doctoranzii nu vor mai fi pusi pe drumuri pentru a-si dovedi calitatea de asigurat
Elevii, studenții și doctoranzii scapă de drumurile la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş. A fost simplificată procedura de gestionare a calităţii de asigurat pentru elevi, studenţi și doctoranzi.

Până acum, elevii şi studenţii (inclusiv doctoranzii) cu vârsta între 18 şi 26 de ani erau asiguraţi fără plata contribuţiei, dacă nu realizau venituri. Pentru a-și actualiza calitatea de asigurat, aceștia trebuiau să depună la sediul casei de asigurări o adeverinţă eliberată de unitatea în care studiază. În prezent, această procedură a fost simplificată prin semnarea unui protocol la nivel naţional, între CNAS şi Ministerul Educaţiei Naţionale si Cercetării Ştiinţifice, prin care elevii şi studenţii, inclusiv doctoranzii, cu vârsta între 18 şi 26 de ani, nu mai trebuie să depună la sediul CJAS adeverinţa care atestă încadrarea în una din instituţiile de învăţământ, verificarea şi validarea calității de asigurat fiind efectuată prin simpla verificare în sistemul informatic.

„În acest context rugăm toţi furnizorii să ţină cont de aspectele menţionate, în momentul acordării serviciilor medicale atât elevilor, studenţilor, cât și doctoranzilor”, transmite Mariana Marcu, purtător de cuvânt al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor