Elevii si studentii navetisti beneficiaza de tarife reduse la abonamente

De Marcel Hoster
1Comentariu
Elevii si studentii navetisti beneficiaza de tarife reduse la abonamente
© Foto: arhiva
Odată cu începerea noului an şcolar, numeroşi studenţi şi elevi care fac naveta vor apela la transportul feroviar. Compania CFR Călători, principalul operator român, oferă preţuri reduse la abonamente pentru trenurile de tip Regio.

Elevii și studenții beneficiază de abonamente pentru elevi, respectiv studenți, la trenurile Regio, contravaloarea acestor abonamente reprezentând 50% reducere din valoarea abonamentelor lunare. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a II-a , se eliberează pentru distanțe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat. Aceste abonamente se acordă în baza carnetului de elev, respectiv a legitimației de ,,reducere la transport” pentru studenți, vizate pe anul școlar / universitar în vigoare.

Studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat acreditat beneficiază, în baza legitimaţiei de student „reducere la transport”, de o reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio. În baza carnetului de cupoane, studenţii pot efectua 6, 18, 24 de călătorii cu trenurile InterRegio, clasa a II-a în decursul unui an.

Elevii din clasele 0 – 12 beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare, de o reducere de 50% la cumpărarea unui bilet de tren Regio, clasa a II-a.

Pentru începutul anului școlar sau universitar 2016-2017, călătoria cu trenul se face în baza biletului / abonamentului şi a următoarelor documente: în baza carnetului de elev, respectiv a legitimației de student „reducere la transport” vizate pentru anul școlar 2015-2016, elevii din învățământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat sau autorizat vor putea cumpăra bilete sau abonamente cu reducere până la data de 9 octombrie 2016 inclusiv, iar studenții pana la data de 31 octombrie inclusiv.

Elevii din clasele I , din clasele a IX-a (in perioada 12 septembrie -9 octombrie 2016 inclusiv), precum şi studenții de anul I (in perioada 01 octombrie 31 octombrie 2016 inclusiv) pot cumpăra bilete abonamente cu reducere în baza unei adeverințe eliberate de către unitatea de învățământ de apartenenţă, în cazul în care aceasta nu le-a eliberat carnetul de elev sau legitimația de student „reducere la transport”

Ulterior datelor de 9 și 31 octombrie2016, nu se vor mai accepta adeverințele pentru procurarea biletelor sau abonamentelor, ci doar carnetele de elev, respectiv legitimațiile de student „reducere la transport ” care trebuie vizate pentru anul şcolar sau universitar 2016-2017.

Iată câteva exemple de preţuri practicate la abonamente pe rute din Timiş, pe cursele operate de CFR, preţurile fiind pe elev sau student, în lei: Timişoara Nord – Giarmata – Timişoara Nord – 40,95; Timişoara Nord – Jebel – Timişoara Nord – 46,20; Timişoara Nord – Jimbolia – Timişoara Nord – 55,65; Timişoara Nord – Arad – Timişoara Nord – 76,65.

Pentru informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor, călătorii sunt rugaţi să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să contacteze operatorul la numărul de telefon 026/493806 din Gara Timişoara Nord sau să se adreseze personalului din stații şi agenţii de voiaj.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor