Elevii navetisti beneficiaza pe calea ferata de abonamente reduse cu jumatate sau chiar de transport gratuit

De Marcel Hoster
Elevii navetisti beneficiaza pe calea ferata de abonamente reduse cu jumatate sau chiar de transport gratuit
© foto: arhiva
Elevii care vor face naveta cu trenul în noul an școlar vor beneficia şi acum de tarife reduse la abonamente. Reducerea este de jumătate din prețul normal.

Elevii din învățământul obligatoriu, profesional, inclusiv postliceal, liceal acreditat sau autorizat, beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, am aflat de la CFR Călători Timişoara.

În plus, elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau care se află sub tutelă, beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceștia se vor elibera gratuit legitimații de călătorie/abonamente la toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe distanțe până la 300 km.

Elevii beneficiază de abonamente lunare la toate trenurile cu reducere 50% sau 100%, după caz. Reducerile valabile pentru călătoriile la clasa a II-a se eliberează pentru distanțe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat. De exemplu, un elev plăteşte doar 75,60 lei pentru un abonament lunar Regio, clasa a II-a pe ruta Timișoara Nord – Lugoj, în loc de 302,4 lei cât ar costa călătoriile la preţ întreg timp de 21 de zile lucrătoare, sau față de 151,20 lei cât costă un abonament lunar la tarif standard pentru tren Regio.

Pentru a veni în sprijinul elevilor şi a unităţilor şcolare, CFR Călători va acorda facilitatea de reducere/gratuitate în baza vizei anului şcolar 2017/2018 pentru călătoria până la data de 30.09.2018. După această dată, călătoria elevilor cu trenurile CFR Călători se va face în baza documentelor vizate pentru anul şcolar 2018/2019.

Eliberarea biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face pentru elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat, cu prezentarea carnetului de elev vizat pentru anul şcolar în curs (având CNP completat pe prima pagină).

Pentru elevii claselor pregătitoare se va prezenta adeverința doveditoare şi certificatul de naștere în copie, iar în cazul elevilor care beneficiază de gratuitate, conducerea unităților de învățământ va menționa pe carnet la rubrica “mențiuni” atestarea dreptului de acordare a gratuității.

La verificarea legalităţii călătoriei în tren, elevii vor prezenta legitimaţia de călătorie/abonamentul lunar, carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs şi un act de identitate, respectiv carte de identitate sau paşaport; elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor prezenta numai legitimaţia de călătorie şi carnetul de elev.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor