Elevii geniali ai Timisoarei au nevoie de ajutor. Sunt in finala unui concurs care are loc pe Statia Spatiala

De Adrian Panduru
5Comentarii
Elevii geniali ai Timisoarei au nevoie de ajutor. Sunt in finala unui concurs care are loc pe Statia Spatiala
© Tion: Elevii geniali ai Timisoarei au nevoie de ajutor
Elevii din Timișoara s-au calificat din nou la finala unui concurs internațional care va avea loc în diferite locații din lume, competiția propriu-zisă având loc pe Stația Spațială Internațională. Este vorba despre Zero Robotics, un concurs de programare, unde echipe formate din elevi se angrenează în competiții care au loc pe Stația Spațială Internațională. O echipă din Timișoara (Cassiopeia, echipa de la Liceul „Grigore Moisil”) s-a calificat deja în marea finală, iar alte două echipe din urbea de pe Bega au șanse mari de a se califica – una de la Colegiul Național Bănățean și a doua de la Colegiul Național C.D. Loga. Elevii, însă, nu au bani pentru a pleca spre finală. Îi puteți ajuta…

Una dintre echipe se numește Cassiopeia și este formată din elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil”. Echipa s-a calificat în finala competiției Zero Robotics, un concurs organizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts în colaborare cu NASA şi ESA (Agenţia Spaţială Europeană). Elevii vor să plece la finală, care va avea loc în 11 ianuarie, în Boston. Pentru a ajunge acolo au însă nevoie de bani, aproape 10.000 de euro.

Organizatorii nu oferă niciun fel de suport financiar participanților pentru a ajunge la locații, care sunt Boston – MIT, Torino și Universitatea din Sydney, unde participanții pot merge la alegere. Cei de la „Grigore Moisil” au ales să meargă la MIT, în Boston. Nu au însă banii necesari. Îi puteți ajuta să ajungă acolo, donând banii necesari în contul Asociației Banat IT. Este vorba despre echipa formată din opt elevi plus profesorul.

Competiția implică roboți (drone), care se urmăresc unii pe alții și trebuie să-și facă poze, un fel de „v-ați ascunselea”. Partea cea mai interesantă a acestui concurs este faptul că acești roboți se vor afla chiar pe Stația Spațială.

Concursul se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia și presupune programarea unor roboţi sub forma unor sfere care, în meciurile contra sferelor programate de echipele adverse, să reuşească să acumuleze un scor mai mare, făcând poze oponentului, adunând puncte bonus, de energie, toate acestea în anumite condiţii de lumină, întuneric, combustibil și altele.

Dacă până acum meciurile roboţilor erau derulate virtual, pe platforma online a celor de la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT), în finală, acestea vor fi simulate în realitate, pe Staţia Spaţială Internaţională, fiind transmise live, pe Pământ.

Roboții au forma unor sfere, pe stația spațială ei se află deja în imponderabilitate, se deplasează printr-o cameră confecționată de cei de acolo și se deplasează pe bază de jeturi de CO2. Echipele participante au făcut coduri, care se reparcurg în fiecare secundă. Au scris programul, codul respectiv, iar pe data de 25 cei de pe Stația Spațială Internațională vor aplica practic codul trimis de echipă pe drona lor.

Șanse mari au să se califice au și cei de la C.D. Loga și Colegiul Național Bănățean, unde sunt elevi de la mai multe școli din Timișoara. Echipa Colegiului Național Bănățean se află în semifinale la întrecerile virtuale, iar primele două echipe clasate merg direct în finală. Vor afla dacă participă sau nu în finală abia duminică. Această echipă ar avea nevoie de 7.000 de euro, pentru că vor să meargă la finala de la Torino. Banii pot fi donați în contul Asociației Banat IT.

Pentru cele două echipe puteți dona bani aici:

Asociația Banat IT
Str. Platinei 23, 307160 Dumbrăvița, Romania
Banca: Banca Transilvania, SWIFT BTRLRO22
RON Cont: RO98 BTRL RONC RT02 6964 4701
RON Cont: RO71 BTRL RONC RT02 6964 4702
EUR Cont: RO48 BTRL EURC RT02 6964 4701
USD Cont: RO52 BTRL USDC RT02 6964 4701
PayPal Transfer ID: donatii@banatit.ro

Și echipa de la Colegiul Național C.D. Loga are șanse, de asemenea, să se califice în finală și vor afla acest lucru în zilele următoare. Aceștia, dacă se vor califica, vor merge tot la Torino. Au nevoie de 5.000 – 6.000 de euro.

Aici pot fi făcute donații pentru elevii din echipa de la CD Loga:

Asociația Pro Colegiul Național Constantin Diaconovici Loga Timișoara, cu sediul în Timișoara, strada Alexanda Indireș, Bloc L 14, ap. 17, jude Timiș, având CIF 30138855 și contul nr. RO54BTRL03601205138326XX, deschis la Banca Transilvania.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor