Elevii din Vrancea primesc orare şcolare cu chipul lui Marian Oprişan

Reactualizat la:
1Comentariu
Elevii din Vrancea primesc orare şcolare cu chipul lui Marian Oprişan
Un nou scandal politic, care îl are în centrul atenţiei pe preşedintele filialei PSD, Marian Oprişan, a izbucnit în Vrancea, după ce Consiliul Judeţean a editat şi difuzat în şcoli mai multe orare şcolare cu chipul preşedintelui instituţiei, Marian Oprişan.

Astfel, elevii din 12 localităţi din Vrancea au primit orare şcolare cu chipul lui Marian Oprişan şi stema judeţului Vrancea.

Difuzarea orarelor a creat, ulterior, o dispută între Consiliul Judeţean – controlat de PSD, Inspectoratul Şcolar – condus de liberalul Iordache Bostan şi Prefectură, condusă de un fost liberal.

Şeful ISJ Vrancea, liberalul Iordache Bostan spune că nu se aştepta ca astfel de orare să ajungă în şcoli.

“Şi eu fac politică, însă astfel de lucruri nu se fac în şcoală. Nu este moral, pentru că nu trebuie amestecate şcoala, biserica şi armata în treburile politice. Cred că Marian Oprişan a greşit. Nu mai suntem în ’91-’92, acum lumea are o anumită cultură politică”, susţine Iordache Bostan.

În dispută a intervenit şi prefectul Dragoş Mircea, care a dezaprobat “actele de ingerinţă ale politicului în şcoală”.

Prefectul crede că instituţiile statului, precum Consiliul Judeţean, nu trebuie să reprezinte altceva “decât nişte instrumente puse doar în slujba cetăţeanului, şi nu în slujba unui singur om”.

Într-un comunicat de presă, citat de cotidianul Ziarul de Vrancea, Dragoş Mircea susţine că “democraţia, dar şi buna funcţionare a instituţiilor de învăţământ se află sub semnul pericolului unei dictaturi locale, atâta timp cât se manifestă o atitudine tolerantă în ceea ce priveşte distribuirea de materiale politico-propagandistice în şcoli”.

Oprişan se apără, susţinând, într-un comunicat de presă, că ideea editării unui astfel de orar, sub egida Consiliului Judeţean, nu este nicidecum originală.

“În toate ţările europene cu o democraţie consolidată şi nu numai, preşedintele ţării, primul-ministru, primarul, preşedintele provinciei şi preşedintele regiunii sunt personalităţi cărora frecvent li se aplică fotografia pe materialele de prezentare emise de instituţiile pe care le conduc, oamenii făcând astfel legătura dintre nume, figură şi funcţia ocupată, întrucât cetăţenii au dreptul să-i cunoască pe cei care-i reprezintă”, se arată în comunicat.

În document Oprişan mai spune, referindu-se la acuzele aduse de şeful ISJ şi al Prefecturii, că ele “nu reprezintă decât o confirmare a faptului că acţiunea preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, ai cărei beneficiari sunt copii între 6 şi 14 ani, este realmente un succes şi un lucru benefic acestora”.

Orarele au fost distribuite elevilor la un eveniment organizat de Consiliul Judeţean. În decembrie 2007, consilierii judeţeni au votat alocarea sumei de 150.000 lei pentru un program prin care copiii care nu au posibilitatea de a vizita municipiul Focşani să fie aduşi în reşedinţa de judeţ şi să viziteze mai multe obiective – Muzeul Vrancei, Biblioteca pentru Copii şi Tineret Focşani, Muzeul Satului, Muzeul Ştiinţelor Naturii, Teatrul municipal “Maior Gheorghe Pastia” şi Consiliul Judeţean.

Programul constă în asigurarea transportului pentru 100 de elevi/zi din fiecare comună sau 150 de elevi/zi din celelalte oraşe ale judeţului, precum şi asigurarea unui pachet cu mâncare pentru fiecare copil. Cel care se ocupă de transportul elevilor este Eduard Dumbravă, fostul şofer al preşedintelui Consiliului Judeţean, Marian Oprişan.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor